ABD Büyükelçisi Türkiye Dış İşleri Bakanlığına Çağrıldı! Yaptığı Açıklamalara Sert Yanıt Geldi!

ABD Büyükelçisi Türkiye Dış İşleri Bakanlığına Çağrıldı! Yaptığı Açıklamalara Sert Yanıt Geldi!

Türkiye'de 21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Maltepe mitingi alanında ABD vatandaşlarının olmaması gerektiğini açıklayan ABD Büyükelçisi'ne sert yanıt geldi. ABD Büyükelçisi Türkiye Dış İşleri Bakanlığına Çağrıldı!

Türkiye'de 21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Maltepe mitingi alanında ABD vatandaşlarının olmaması gerektiğini açıklayan ABD Büyükelçisi'ne sert yanıt geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kış aylarında başlattığı 'Milletin Sesi' mitinglerine ara verilmişti. Mitinglerin yaz aylarının gelmesi ile birlikte tekrar başladığı ülke içi siyasetinde 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Maltepe mitingi ile CHP start verdi. Seçim çalışmaları için başlayan mitinglerin ilki Maltepe'de yapılırken miting planlarının ise kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Maltepe mitingi öncesinde Amerika Büyük Elçiliği tarafından yapılan açıklama ise miting sonrasında büyük tepkiler doğurdu.

ABD BÜYÜKELÇİSİ JEFF FLAKE BAKANLIĞA ÇAĞRILDI!

ABD Büyükelçisi Jeff Flake, İstanbul'da düzenlenen miting öncesinde Büyükelçilik tarafından yayımlanan gösteri uyarısı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Flake'e söz konusu uyarıdan duyulan rahatsızlık iletildi.

"Flake'e, söz konusu gösteri uyarısında, bu tür mitinglerde emniyet birimleri tarafından alınan önlemler hakkında asılsız iddiaların yer aldığı belirtildi. Büyükelçi'ye kolluk kuvvetlerince orantısız güç kullanımının ciddi bir sorun olduğu, ABD'de bu nedenle yaşanan olaylar ortadayken siyasi parti mitinglerinin Türk demokrasisinin köklü bir geleneğini oluşturduğu ve Türkiye'de bu konuda sanki önemli bir problem varmış izlenimi yaratılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi. Ayrıca, mitingin dün sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği ve herhangi bir olayın yaşanmadığı vurgulandı.

Büyükelçi Flake'e, ABD makamlarınca kendi vatandaşlarına yönelik olarak bundan sonra yayımlanabilecek seyahat, gösteri uyarılarının gerçekler dikkate alınarak hazırlanmasının beklendiği iletildi."

Sosyal medyada ABD Büyükelçisi Jeff Flake'in yaptığı açıklamalar büyük tepkiler doğurmuştu. Vatandaşlardan gelen tepkiler sonrasında ise Türk makamlarından tepki gecikmedi. Jeff Flake'in açıklamaları sonrasında ise bugün gündeme düşen haberlere göre ABD Büyükelçisi Türkiye Dış İşleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Bakanlıkta yapılacak görüşmeler sonrasında ki açıklamalar merak ediliyor.