ABD Büyükelçisi Tarafından İYİ PARTİ ve HDP'ye Ziyaret!

ABD Büyükelçisi Tarafından İYİ PARTİ ve HDP'ye Ziyaret!

ABD Büyükelçisi, İYİ Parti ve HDP'yi ziyaret etmesi hükümet tarafından hoş karşılanmadı. Büyükelçi'lerin bir ülkede yer alan muhalefet partilerine ziyaret gerçekleştirmesi hoş olmayan detay olarak açıklandı. İşte bütün Detaylar gursesgazetesi.com'da...

ABD Büyükelçisi, İYİ Parti ve HDP'yi ziyaret etmesi hükümet tarafından hoş karşılanmadı. Büyükelçi'lerin bir ülkede yer alan muhalefet partilerine ziyaret gerçekleştirmesi hoş olmayan detay olarak açıklandı. ABD'nin Türkiye Büyükelçi'si Jeffry Flake tarafından muhalefet parti genel başkanlarına ziyaret gerçekleştirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Genel Başkanları Beşta ve Sancar ile uzun süreli toplantı sürdü. Toplantı'da yer alan konular tam olarak basın mensupları ile paylaşılmasa da Joe Biden'ın ABD Başkan'lığı seçimlerinde ve medya TV kanalları ile gerçekleştirdiği canlı yayında Başkan olarak seçileceği takdirde 'Demokrasi ve İnsan Haklarının İhlal Edildiği' ülkelerde zedelenen bu durumun onarılması için muhalefet partilerine tam destek verileceğini belirtmişti. Açıklamaların ardından Türkiye karşıtı ifadeler ile gündemi uzun süre yoğunlaştıran gelişmeler art arda gelmişti. Söylemlerinin ardından özellikle Türkiye'de ana muhalefet partisine CHP'ye destek verileceğini açık sözle belirtmişti. Söylemlerin ardından Türkiye kanadınca yapılan açıklamalar da ABD'nin yıllardır kendi uydusu etrafından ayrılan ülkelerde bu eylemi 'Demokrasi Getirme' politikası ile yenilediğini açıkladı. Hoş karşılanmayan hareket ve eylemler karşısında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti açıklamalar etrafında gelişen olaylar çerçevesinde yeni seçilecek başkan ile 'Stratejik Ortaklık İlişkisinin' zedeleneceğini ve bölgesel olaylarda ortaya çıkan sorunlarda müttefikliğin sağlam ilerlemeyeceği ifade edildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake sık sık ziyaretleri sürdürmesi sebebiyle Dışişleri Bakanlığına çağrılarak yapmış olduğu görüşmelerin kabul edilemez ve tekrarlanmaması adına kısa süreli toplantı gerçekleşti. Fakat Flake, Beyaz Saray tarafından kendisine verilen görevlerin başında görev için bulundukları ülkede ABD'yi temsil ettiğini bundan dolayı hem hükümeti hem de muhalefet partilerine ziyaretlerde bulunmasının 'Aykırı davranış' olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı sözcüleri ülke içerisinde karışıklığa sebebiyet vermesi adına olumlu hareket sergilemediğini tekrardan yeniledi.

Toplantı detayları birazdan gursesgazetesi.com'da...