ABD Başkanı Joe Biden, etkinlik sırasında bisikletten düştü!

ABD Başkanı Joe Biden, etkinlik sırasında bisikletten düştü!

Amerika Birleşik Devletleri'nin 46.başkanı olan 79 yaşındaki lider, Delaware'deki Rehoboth Plajı'nda koruma ekibi ve hayranları ile birlikte bisiklet sürerken birden bire ummadığı anda bisikletten düştü. Sağlık durumu iyi olduğu aktarıldı. İşte detaylar..

Amerika Birleşik Devletleri'nin 46.başkanı olan 79 yaşındaki lider, Delaware'deki Rehoboth Plajı'nda koruma ekibi ve hayranları ile birlikte bisiklet sürerken birden bire ummadığı anda bisikletten düştü. Sağlık durumu iyi olduğu aktarıldı.

joe-1.webp

Bugünü kendine tatil günü ayarladığını belirten Biden, ikame ettiği bölgede tatil evleriyle meşhur olan Delaware'deki Rehoboth Plajı'nda koruma ekibi ve bir grup hayranları ile birlikte bisiklet sürerken aniden bisikletten düştü. Apar topar hastaneye kaldırılan Biden, yerdeyken 'İyiyim, iyiyim' dedi. Bisikletten düşme sebebini ayak parmağının pedala sıkışması sonucunda yere düştüğünü söyledi. Kısa süre yerde bekleyen başkan çevresinde bulunan sağlık ekipleri tarafından ayağında meydana gelen ufak sıyrıkları pansuman etti. Koruma ekibi ve danışmanlarının hastane teklifini geri çevirdi.

Anlaşmalı bir olay gibi gözüken durumun başkanın korumalarının etrafında bir anda çoğalmasının ardından kameralar açık objektiflerin tümünün başkanı hedef alan görüntülerden kısa süre sonra yere düşmesi sosyal medyada alay konusu ve inandırıcı olmadığını ifade eden paylaşımlarla doldu.

ABD Başkanı Joe Biden, bisiklette düştüğü esnada bir anda etrafının kalabalıklaşması sonrası çevredekilere 'İyiyim, iyiyim' diye söylenirken, bisiklet sürmek için giydiği ayakkabısının parmağını pedala sıkışmasına sebep olduğunu ve bundan dolayı dengesini kaybedip düştüğünü söyledi. Yerdeyken korumalarından yardım istedi. Ayakkabılarının çıkarmakta zorladığını belirtti. Kısa süre sonra ayağa kalkıp, eşi ve ekibiyle beraber bisiklet sürmeye devam etti. İleride destekçilerinin tebrik mesajlarına yanıt vermek için hızlanarak yanlarına gitti. Hayranları Biden'ı alkışlardan, bir grup taraftar 'Babalar günün kutlu olsun Joe' diye seslendi.

joe-3.webp

Beyaz Saray'dan Biden'ın sağlık durumunun iyi olduğuna dair açıklama geldi. İsmi açıklanmayan Beyaz Saraya yetkilisinin söylemlerinde, Başkan'ın ifade ettiği gibi durumu iyi, herhangi bir sağlık müdahalesine gerek yok. Başkan günün geri kalan dakikalarını ailesiyle beraber geçirmek için sabırsızlandığını açıkladı. Biden merdiven, bisiklet, sandalye gibi yerlerden düşmesiyle meşhur Amerikan liderleri arasında popülerliğini koruyor.