AB Komisyonu kararını verdi! Uçak seyahatlerinde yeni dönem başlıyor! Artık telefonlar kapatılmayacak!

AB Komisyonu kararını verdi! Uçak seyahatlerinde yeni dönem başlıyor! Artık telefonlar kapatılmayacak!

Uçaklarda telefon kullanımının yasak olmasının birçok nedeni bulunurken Avrupa Komisyonu’ndan ezber bozan yeni bir karar geldi. İşte uçaklarda telefon kullanımına dair verilen yeni karar…

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hizmet sektörlerinin hemen hepsinde göz ile görülür değişimler yaşanmaya devam ediyor. Bu sene otomobil sektörünün senelerdir kullanılan benzinli ve dizel araçlardan elektrikli otomobillere ağırlık vermesi de gündelik hayat şartlarının ihtiyaçlar ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda kısa süre içerisinde nasıl değişebileceğini gözler önüne seriyor.

Bilimsel ve teknolojik çalışmaların hız kazanması ile birlikte tüketicilerin hayatları giderek daha da kolaylaştırılırken bir haber de Avrupa Komisyonu’ndan geldi. Seneler önce uçaklarda bulunan iletişim sistemlerine ve navigasyona zarar verdikleri gerekçeleri ile uçaklarda kullanımları yasaklanan cep telefonları, yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Komisyon üyeleri, gelişen teknolojinin de etkisi ile konuya ilişkin kararını verdi.

AVRUPA KOMİSYONU YENİ KARARINI AÇIKLADI!

ab-komisyonu-kararini-verdi-ucak-seyahatlerinde-yeni-donem-basliyor-artik-telefonlar-kapati-2.jpg

Yerden yüksekliğin artması durumunda baz istasyonlarının telefonlara ulaşabilmek amacı ile daha büyük bir enerji sarf etmesi, sinyal yoğunluğunu da arttırmaktadır. Bu durumun uçaktan gönderilen sinyaller ile çakışması ise hem can hem de mal sağlığını tehlike altına sokmaktadır. Elektromanyetik dalgalar sayesinde iletişim sağlayan cihazların uçakların iletişim sistemlerine ve navigasyonlarına zarar verdiğinin ispatlanması, uzun yıllardır uçakta telefonun aktif bir şekilde kullanılmasının önüne geçmiştir. Bu neden ile de telefonlarda bulunan “uçak modu” özelliği, uçuş esnasında aktif edilmesi gereken bir özelliktir.

Senelerdir uçuş prosedürleri kapsamında uygulanan kapalı telefon kararı, geçtiğimiz dönemde Avrupa Komisyonu’nun gündemine girdi. Üye devletlerin 5G frekans bantlarını uçaklar için kullanılabilir hale getirmeleri durumunda bundan sonra telefonların uçaklarda kapatılmasına gerek kalmayacağını belirten komisyon, söz konusu düzenlemelerin yapılması için son tarihin 30 Haziran 2023 olduğunu ifade etti.

KOMİSYON ÜYESİNDEN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA!

Uçak modu uygulamasının kaldırılması kararına yönelik açıklama yapan AB’nin İç Pazardan Sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton, şu ifadeleri kullandı: “Süper hızlı ve yüksek kapasitelini bağlantının sunacağı olanaklar söz konusu olduğunda gökyüzü artık bir sınır tanımayacak.”