9 Aralık 2022 Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyurdu! Edirne bugün hem sise hem yağışa teslim olacak!

9 Aralık 2022 Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyurdu! Edirne bugün hem sise hem yağışa teslim olacak!

Edirne ili için günlük hava durumu tahminlerini yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün şehirde yoğun sisin hakim olacağını ifade etti. İşte Edirne günlük hava durumu tahminleri…

Havaların serinlemesi ile birlikte ortaya çıkan mevsimsel hastalıklar, hemen hemen her hanede kayda geçmeye başladı. Ek olarak uzun süredir aramızda bulunan koronavirüsün de Omicron varyantı ile kişilerin sağlığını tehdit etmeye devam ediyor olması, vatandaşları tedirgin etti. Tüm bu hastalık durumlarının yanı sıra değişkenlik gösteren hava durumlarına karşı da tedbirli davranmaya çalışan vatandaşlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan günlük hava durumu tahminlerini yakından takip etmeye başladı.

Her gün olduğu gibi bugün de hem ülke geneline hem de bölgelere özel hava durumu tahminlerini yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne ili için yoğun sis uyarısında bulundu. Özellikle sabah saatlerinde sis durumuna dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden kamu kurumu, detayları bölge halkı ile paylaştı.

ÖĞLE SAATLERİNE KADAR DİKKATLİ OLUN!

9-aralik-2022-meteoroloji-genel-mudurlugu-duyurdu-edirne-bugun-hem-sise-hem-yagisa-teslim-o.jpg

Yeni güne yoğun sis uyarısı ile başlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne’de sabah saatleri itibari ile görüş mesafesinin yer yer 30 metreye kadar düştüğünü ifade etti. Yoğun sis sebebi ile trafikte zor anlar yaşayan vatandaşların yardımlarına polisler koşarken bu sis durumunun öğle saatleri itibari ile etkisini yitireceği ifade edildi. Saat 09:00 ile saat 12:00 aralığında hissedilecek olan sıcaklık 16 derece, nem oranı yüzde 79 ve rüzgarın ortalama hızı 17 kilometre olarak açıklandı.

2 DERECE BİRDEN YÜKSELECEK!

Yoğun sisin öğle saatleri itibari ile etkisini yitireceğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12:00- 15:00 saatleri arasında sıcaklığın 18 derece, nem oranının yüzde 68, rüzgarın ortalama hızının ise 23 kilometre olacağını belirtti.

YAĞIŞ BAŞLAYACAK!

Saat 15:00 itibari ile hava sıcaklığının 16 dereceye düşeceğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 21:00 itibari ile ise Edirne’de sağanak yağışın hakim olacağını ifade etti. Kamu kurumu 21:00- 24:00 saatleri arasında hava sıcaklığının 15 derece olacağını belirtti.