81 ile yazı gönderildi, ehliyeti olanlara dikkat! 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor..

81 ile yazı gönderildi, ehliyeti olanlara dikkat! 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor..

Ehliyeti olanlar dikkat! İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile yazı gönderildi. Yeni kurallara ilişkin gönderilen yazı ehliyeti olan kişiler için duyuruldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen yazılarda yeni otoyol kuralları belli oldu. 81 ile de gönderilen bu yazıda ehliyeti olan kişilerin dikkat etmesi gereken yeni otoyol kuralları belli oldu. Bu yazının içeriği de tüm illerde yaşayan vatandaşların bilgilenmesi açısından önemli görüldü. Ehliyeti olan kişiler de bu yazının ve yeni hız sınırı kurallarının ne olduğu konusunda internette pek çok araştırma yaptı. İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni otoyol hız sınırı kuralları...

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU TARAFINDAN İMZALANDI

Ehliyeti olan vatandaşları ilgilendiren bu karar ile birlikte valiliklere İçişleri Bakanlığı tarafından yazı gönderildi. Yazının içeriğinde ehliyeti olan vatandaşların otoyollarda yapabilecekleri hız sınırına ilişkin yeni bilgiler bulunmaktaydı. Bu yazının tüm vatandaşlara ulaştırılması ve bilgilenmeleri adına valiliklere gönderilmesi üzerine medyada da gündem haline geldi.

Süleyman Soylu tarafından imzalanan bu yazının Karayolları Trafik Kanunu isimli ve "Hız Sınırları" başlıkları bulunduğu öğrenildi. Yazı ile önemli görülen maddeler de şu şekildeydi; “Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir.”

Bunun yanı sıra; Yerleşim yerleri haricinde şehirlerarası çift yönlü karayolları ile bölünmüş olan yol ve otoyollarda da otomobiller için saatte 20 km hız artırmaya gidilebileceği yönünde karar verildi.

BU KURALLAR NE ZAMANDAN İTİBEREN GEÇERLİ OLACAK?

Yayınlanan bu yazının 1 Temmuz 2022 tarihi itibari ile geçerli olacağı öğrenildi. O tarihten itibaren ehliyeti olan kişilerin yapabilecekleri şu şekilde açıklandı;

Edirne - İstanbul, İstanbul - Ankara, Niğde - Mersin - Şanlıurfa, Çeşme - İzmir - Aydın otoyollarındaki 120 km/s olan hız sınırı 130 km/s olarak güncellenerek 10 km/s artırılmıştır.

Sakarya - Kurtköy - Odayeri -Kınalı bölümlerini kapsayan Kuzey Marmara otoyolu, Malkara - Çanakkale - Gebze - İzmir, Menemen Çadırlı ve Ankara - Niğde otoyollarında da 120 KM/s olan hız sınırı 140 km/s olarak güncellenerek 20 km/s artırıldığı öğrenildi.