7 ev hanımının rüyası gerçek oldu! Edirneli kadınlar, günde 200 kişiye yemek dağıtıyor!

7 ev hanımının rüyası gerçek oldu! Edirneli kadınlar, günde 200 kişiye yemek dağıtıyor!

Kadın istihdamına önem veren şehirlerin başında gelen Edirne’de, 7 ev hanımının gücünden doğan ve diğer ev hanımlarına iş olanağı sunan kooperatif, takdir topladı. İşte detaylar…

Kadınların istihdama dahil edilmesi ve böylelikle hem kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmaları hem de aile ve ülke ekonomilerine katkıda bulunmaları, günümüz Türkiye’sinin en önemli projeleri arasında yer almaktadır. Kadınlar adına birçok farklı bölgede, pek çok konu başlığı altında düzenlenen projeler ile kadın istihdamı desteklenmeye devam edilirken Edirne ilinden de yüzleri güldüren bir haber geldi.

Geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenmiş olan “Kadın Kooperatifçiliğinde Yeni Dönem ve Fırsatlar” isimli panelin açılışına katılmış olan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, kadın kooperatiflerinin Edirne ili için önemli bir fonksiyona sahip olduklarını ve şu an hali hazırda 17 kadın kooperatifinin kuruluş aşamasının tamamlandığını, bu kooperatiflerin 15’inin ise üretim sürecinde yer aldığını ifade etmişti. Vali Kırbıyık’ın bu açıklamaları Edirne’de kadın istihdamına ne derece önem verildiğini gözler önüne sererken Havsalı kadınların kooperatif maceralarının olumlu sonuçlar verdiği haberi geldi.

HAVSALI KADINLARIN BAŞARI ÖYKÜSÜ!

7-ev-haniminin-ruyasi-gercek-oldu-edirneli-kadinlar-gunde-200-kisiye-yemek-dagitiyor-2.jpg

Edirne’de yaşayan Havsalı 7 kadın girişimci, geçtiğimiz dönemlerde “Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi” ismini vermiş oldukları bir işletme kurdu. Bu kooperatif kapsamında atölyelerinde tarhana, erişte, kahvaltılık ürünler ve turşu üretmeye başlayan kadınlar, başarı grafiklerini günden güne yükseltti. Son olarak sıcak yemek hizmetine de başlayan kadınlar, ilk olarak bir şantiye ile anlaştı.

Bir şantiye ile anlaşarak işçilere ücreti karşılığında sıcak yemek hizmeti sunan kadın kooperatifi, geçtiğimiz günlerde bir başarıya daha imza atarak Trakya Üniversitesi ile de anlaştığını duyurdu. Kendi bünyelerinde olan kadınlar dışında kooperatife üye olmayan 20 ev hanımına da iş imkanı sunan kadınlar, günlük olarak 200 kişiye yemek dağıtmaya başladı.

“BİR ÇUVAL UNLA BAŞLADIK!”

Kooperatife ilişkin açıklamalarda bulunan Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Hülya Tuncer, AA’ya vermiş olduğu bir röportajda, 2019 yılında aralarında para topladıklarını ve yalnızca bir çuval un alarak üretime başladıklarını belirtti. Geçen süre içerisinde kooperatifi büyüttüklerini belirten Tuncer, ürünlerine hem yurt içinde hem de yurt dışında pazar bulduklarını ifade etti.