6.yargı paketi açıklandı! 6.yargı paketi nedir, neleri içeriyor?

6.yargı paketi açıklandı! 6.yargı paketi nedir, neleri içeriyor?

Türkiye'de bugün Büyük Millet Meclisi'ne sunulan önerge sonrasında vatandaşlar 6.yargı paketinin neleri içerdiğini araştırmaya başladı. Peki 6.yargı paketi açıklandı! 6.yargı paketi nedir, neleri içeriyor?

Türkiye'de bugün Büyük Millet Meclisi'ne sunulan önerge sonrasında vatandaşlar 6.yargı paketinin neleri içerdiğini araştırmaya başladı.

Ak Parti Grup Başkenvekili Bülent Turan tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan önerge merakla araştırılıyor.

Bülent Turan sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile birlikte "6. yargı paketi" önergesini resmen açıkladı. Yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

"Hakim ve savcı yardımcılığının getirilmesi, taşınmaz satışlarının noterlerce de yapılabilmesi, fiyatları etkileme, mal, hizmet satımından kaçınma suçlarının cezasının ağırlaştırılmasını içeren 24 maddelik teklifimizi TBMM Başkanlığı'mıza sunduk. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

6.YARGI PAKETİ NEDİR?

Yeni yargı paketinde adalet hukuk ve ekonomi alanında birçok yeni paketler açıklandı. Bu paketlerce devletin denetleme mekanizmaları daha da güçlendirilecek ve en ağır cezaların kesilebilmesi amacıyla çalışmalar tamamlandı.

6.YARGI PAKETİ NELERİ İÇERİYOR?

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından Twitter'da yapılan açıklama ile birlikte 6. yargı paketinin neleri içerdiği bilgisine ulaşıldı. 6.yargı paketi neleri içeriyor? İşte detaylar..

  1. Hakim ve savcı yardımcılığının getirilmesi
  2. Taşınmaz satışlarının noterlerce de yapılabilmesi
  3. Fiyatları etkileme, mal/hizmet satımından kaçınma suçlarının cezasının ağırlaştırılması

Bülent Turan yaptığı açıklama ile birlikte altıncı yargı paketinde üç yeni mevzuatın Meclis'e sunulduğunu açıkladı. TBMM tarafından onaylanacak olan yargı paketi oy çokluğuyla kabul edilmesi bekleniyor.

Meclis'ten yargı paketinin geçmesi ile birlikte artık hakim ve savcıların yardımcıları olacak.

Bülent Turan'ın madde başlıklarını açıkladığı altıncı yargı paketinde artık taşınmaz satışlarında noterler de yapılması gerçekleştirilecek. Vatandaşlar noterlerden taşınmazların satışlarını çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Türkiye'de artan gıda fiyatlarının ardında yatan sebepler arasında yer alan stokçuluk da yapılan bu yargı paketi ile birlikte gerçekleştirilecek. Stokçuluk yapanlara 2 milyon TL'ye kadar ceza kesilmesi ön görülüyor. Geçecek bu yargı paketi sonrasında ise Türkiye'de stokçuluk yapanlara en ağır cezalar kesilecek.

Detaylar geliyor..