3600 Ek Gösterge Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunuldu! Şimdi Ne Olacak? Ek Gösterge Kimleri Kapsayacak?

3600 Ek Gösterge Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunuldu! Şimdi Ne Olacak? Ek Gösterge Kimleri Kapsayacak?

Milyonlarca memuru ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmalarında sona gelindi. İlgili gruplarda yer alan vatandaşlar, düzenleme içeriklerini ve ek gösterge kapsamını merak ediyorlar. İşte 3600 ek gösterge düzenlemeleri...

Ülke sınırlarımız içerisinde yaşayan yüz binlerce memur emeklisini ve kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmiş olan milyonlarca memuru yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları yeni hafta itibari ile son buldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sene başından bu yana üzerinde çalışılan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmasını, dün itibari ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.

Milyonlarca vatandaşın haklarının yeniden tanımlanmasına aracılık edecek olan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarının içeriği ve ek gösterge kapsamı, heyecan içerisinde bekleniyor. Memurlar ve memur emekliler, yeni ek gösterge ile birlikte nelerin değişeceğini merak ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 Yılında Müjdelemişti!

Bundan yaklaşık olarak 4 yıl önce 3600 ek göstergeye ilişkin bazı düzenlemelerin yapılacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenmişti. O dönem içerisinde yapılan açıklamalara göre polis, hemşire, öğretmen, din görevlisi ve diğer meslek gruplarında yer alan kişilerin, ek gösterge kapsamına alınacakları bildirilmiş ve sonuç olarak bu ifadeleri doğrulayacak olan ek gösterge çalışmaları yılın başı itibari ile hız kazanmıştı.

Bakan Bilgin Açıkladı!

vedat-bilgin-asgari-ucret.jpeg

Sene başından bu yana devam eden 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları için bir komisyon kurulmuş ve ilk toplantı Memur- Sen yetkililerinin de katılımları ile 16 Şubat tarihinde gerçekleşmişti. Memur- Sen yetkilileri 2200- 3600, 3600-4800 ek göstergeleri arasına yeni kademelerin eklenmesini talep etmişlerdi.

Sonuç olarak mayıs ayının sonu itibari ile düzenlenen son ek gösterge toplantısından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaparak, ek gösterge kapsamının net bir şekilde belirlendiğini ifade etti.

Bir Toplantı Daha Yapılabilir!

Tamamlanan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenleme çalışmalarını incelemesinin ardından ortaya atacağı alternatif çözümlerden sonra bir toplantı daha düzenlenebilir.