22 Aralık 2022 Edirne'yi yine sis kapladı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyurdu: “Hava sıcaklıkları düşecek!”

22 Aralık 2022 Edirne'yi yine sis kapladı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyurdu: “Hava sıcaklıkları düşecek!”

Balkanlardan gelen soğuk havaları ilk hisseden şehirlerimizden olan Edirne iline ilişkin yeni günün hava durumu tahminleri geldi. İşte 22 Aralık 2022 tarihli Edirne güncel hava durumu tahminleri…

Ülke genelinde kış mevsiminin ağır şartlarının hissedilmeye başladığı şu günlerde, bazı bölgelerimizde hava sıcaklıkları hızla düşmeye başladı. Yüksek bölgelerde kar yağışına rastlanılmaya başlanılmışken geçtiğimiz hafta boyunca birçok bölgede sağanak yağış da görüldü. Bu durum özellikle büyük şehirlerde çeşitli trafik problemlerine sebep olurken vatandaşların da daha tedbirli olmalarına aracılık etti. Bu kapsamda her yeni güne hava durumu tahminlerini sorgulayarak başlayan vatandaşlar, bugün de arama motorlarında benzer sorgulamalar yaptı.

Aniden değişen ve uzun süre mevsim normallerinin üzerinde seyrederken bir anda düşüşe geçen hava sıcaklıkları, vatandaşların da kafalarını karıştırdı. Bu kapsamda sık sık Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hava durumu tahminlerini takip eden vatandaşlar, yaşadıkları şehirlerde gözlenecek olan hava olaylarını öğrenmeye çalıştı. Bu noktada günlük hava durumu tahminleri en çok sorgulanan şehirlerden birisi de Edirne oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne halkını günlük hava olaylarına ilişkin bilgilendirdi.

EDİRNE’DE SAAT 12’YE KADAR SİS HAKİM OLACAK!

22-aralik-2022-edirneyi-yine-sis-kapladi-meteoroloji-genel-mudurlugu-duyurdu-hava-sicaklikl-2.jpg

Geçtiğimiz günlerde de yoğun sise teslim olan Edirne ili için yine sis uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü saat 12:00’ye kadar Edirne’de sisin hakim olacağını ifade etti. Hava sıcaklığının 4 olacağını ifade eden kamu kurumu, hissedilecek olan nem oranını yüzde 78, rüzgarın ortalama hızını ise 4 kilometre olarak açıkladı.

6 DERECE ARTACAK!

Saat 12:00 ile saat 15:00 aralığında Edirne’de hava sıcaklığının 6 derece artarak 10 dereceye ulaşacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu zaman diliminde hissedilecek olan nem oranını yüzde 66, rüzgarın ortalama hızını ise 2 kilometre olarak açıkladı.

ANİDEN SOĞUYACAK!

Saat 15:00 itibari ile hava sıcaklığının düşmeye başlayacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gece saatlerine doğru hissedilecek olan 4 derece olacağını, gece yarısından sonra 0 dereceye kadar düşeceğini belirtti.