2022 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

2022 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte en çok merak edilen konulardan biri de bayram tatili oldu. Peki bu Kurban Bayramı'nda tatil kaç gün olacak? İşte detaylar...

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık fiyatları, toplu taşıma ücretleri, ikramiyeler merak edilirken bir diğer merak edilen konu da Kurban Bayramı tatil günleri oldu. Her bayramda gündeme gelen bu tatillerin kaç gün olacağı ve hangi günlere denk geldiği merak konusu oldu. 4 gün olan Kurban Bayramı'nın tatilinin kaç olacağı vatandaşlar tarafından merak edilirken, Salı günü bitecek olan bayramının hafta sonu ile birleşerek uzatılıp uzatılmayacağı merak edilenler arasındaydı. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

2022 KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

Bu sene Kurban Bayramı'nın hangi günlere denk geleceği en çok merak edilenler arasına girdi. Peki 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?

  • Kurban Bayramı'nın 1. Günü - 9 Temmuz Cumartesi 2022
  • Kurban Bayramı'nın 2. Günü - 10 Temmuz Pazar 2022
  • Kurban Bayramı'nın 3. Günü - 11 Temmuz Pazartesi 2022
  • Kurban Bayramı'nın 4. Günü - 12 Temmuz Salı 2022 tarihleri arasında olmaktadır.

2022 KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

2021 yılında Kurban Bayramı'nın tatil süresi 4,5 gün kadar olmuştu. 19 Temmuz 2021 tarihine denk gelen Kurban Bayramı'nda arefe günü ile birlikte 20 Temmuz, 21 Temmuz, 22 Temmuz ve 23 Temmuz tarihleri ile birlikte toplamda 4,5 gün kadar tatil olmuştu. Geçen sene Kurban Bayramı'nın tam olarak Cuma günü bitmesinden kaynaklı olarak herhangi bir tatil günü eklenmedi. Hafta sonları ile birlikte yaklaşık olarak 1 hafta tatil yapan vatandaşların bu sene hangi günler ve kaç gün tatil yapacağı merak konusu oldu.

Bu sene Kurban Bayramı Cumartesi günü başlamaktadır. Cuma günü arefe nedeniyle geçen seneki gibi yarım günlük bir tatil olup olmayacağı merak konusu ilen, Salı günü bitecek olan Kurban Bayramı'nın ardından 3 günlük daha tatil verilip verilemeyeceği de merak edildi. 9 gün sürmesi beklenen Kurban Bayramı'nda Pazar gününe kadar tatil vereceği iddiaların arasında yer aldı.

Kurban Bayramı tatili için herhangi bir resmi açıklama bulunmasa da bu sene tatilin 9 ya da 11 gün olması beklendiği söylentilerin arasında yer aldı.