2022 Ehliyet affı gelecek mi? Vatandaşlar ehliyetlerine kavuşabilecek mi?

2022 Ehliyet affı gelecek mi? Vatandaşlar ehliyetlerine kavuşabilecek mi?

Türkiye'de sosyal medyaya bir anda düşen ehliyet affı paylaşımları vatandaşları heyecanlandırdı. Peki 2022 Ehliyet affı gelecek mi? Vatandaşlar ehliyetlerine kavuşabilecek mi?

Türkiye'de sosyal medyaya bir anda düşen ehliyet affı paylaşımları vatandaşları heyecanlandırdı. Sürücü belgesi ve ehliyet affı olarak bilinen uzun süredir de vatandaşların sosyal medyada gündeme getirdiği konu ile ilgili paylaşımlar yapılmaya devam ediyor. Seslerini duyurmak isteyen milyonlarca vatandaş ceza puanlarından ve kazaya karışmalarından kaynaklı ehliyet affı çıkarılmasını istiyor.

Vatandaşların ehliyet affını beklediği bugünler de ise ehliyet affı ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ehliyetlerine artık kavuşmak isteyen milyonlarca vatandaş için beklenen düzenleme gelecek mi merak edilmeye başlandı. Vatandaşlar son saatlerde arama motorlarına "ehliyet affı gelecek mi" sorgulamaları yapmaya başladı. Tüm merak edilenler ve detaylar ise her zaman olduğu gibi haberin devamında Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

EHLİYETE HANGİ NEDENLERDEN DOLAYI EL KOYULUR?

Türkiye'de yasalar vatandaşların ehliyet kurallarına uymasını öneriyor. Televizyonlarda, radyolarda, karayollarda ve daha birçok yerde gördüğümüz alkollü araç kullanma, araba da telefonla görüşme ve ehliyet kemeri takmak gibi kamu spotları her geçen gün artarken vatandaşların insanların canına mal olmaması adına tüm çalışmalar sürüyor.

Ehliyet affı bekleyen vatandaşlar ise ehliyetlere hangi nedenlerden dolayı el koyulduğunu araştırıyor.

  1. 100 ceza puanına ulaşmak
  2. Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak
  3. Uyuşturucu kullanmış olmak
  4. Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak
  5. Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması
  6. Sağlık durumunun bozulması
  7. Hız sınırının aşılması
  8. Alkollü araç kullanmak

EHLİYET AFFI GELECEK Mİ? EHLİYET AFFI NE ZAMAN GELECEK?

Ehliyetlerine el konulmuş ve ehliyet affı ile ehliyetlerine tekrar kavuşmak isteyen vatandaşlar son saatlerde sosyal medyada seslerini "EhliyetAffi" hashtagi ile gündeme getirmeye başladı.

Uzun süre önce ehliyetlerine el konulan vatandaşların merakla hükümetten düzenleme istediği ehliyet affına ilişkin detaylar merak ediliyor. Sürücülükten gelir elde eden vatandaşların özellikle talepleri doğrultusunda ise gündeme gelen ehliyet affı gelecek mi, gelecek ise ne zaman gelecek merak edilmeye başlandı.

VATANDAŞLAR SESLERİNİ SOSYAL MEDYADAYA DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Twitter'da başlatılan kampanya ile birlikte son saatlerde binlerce Ehliyet Affı ile ilgili tweetler atıldı. İşte vatandaşın attığı o tweetler:

  • "1 milyon üstü şoför ile ilgili. Toplamda 4 - 5 milyonuz ailelerimizle. Sandıkta görüşmeyelim. İş oraya kalmasın."
  • "Cezalarımızı ödedik süre cezaları çok uzun paraya çevrilsin gerekirse ehliyetimiz alındı özgürlüğümüz alındı"
  • "Ehliyetlerimiz karakolun tozlu raflarında çürüsün mü yani"

EHLİYET AFFI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA VAR MI?

Türkiye'de son günlerde ehliyet affı ile ilgili herhangi bir çalışma olmadığı bilgisine ulaşıldı. Ceza puanından kaynaklı ehliyetine el konulan vatandaşlar af gelmesi adına çalışmalar yapıyor.

Siyasilerin gündeme getirdiği ve uzun süre konuşulduğu ehliyet affına ilişkin detaylar gelmeye başladıkça Gürses Gazetesi adresinde yer alacak.