2022 Arefe Günü Noterler Açık Mı? 1 Mayıs'ta Noterler Açık Mı?

2022 Arefe Günü Noterler Açık Mı? 1 Mayıs'ta Noterler Açık Mı?

1 Mayıs Pazar günü için en çok merak edilen bir konu da noterlerin açık olup olmadığı oldu. Peki noterler açık olacak mı?

Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce yani arefe günü bu sene 1 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Bu sebeple bayramdan önce en çok merak edilen bir diğer konu da noterlerin açık olup olmadığı oldu. Hem arefe günü hem de 1 Mayıs işçi gününde noterlerin durumu oldukça merak edildi. Peki arefe günü noterler açık olacak mı? Detaylar gursesgzetesi.com'da...

Her sene kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü bu sene bayramdan bir gün öncesine denk gelmektedir. Eskiden bu yana resmi bir şekilde kutlandığından beri resmi tatiller de yapılmaktadır. Bu sene de bayramdan bir gün öncesi yani arefe gününe denk gelmesi ile birlikte vatandaşlarda merak uyandırmıştır. Özellikle noterlerin açık olup olmadığı merak edilmiştir. Peki 1 Mayıs Pazar günü noterler açık olacak mı?

1 Mayıs Pazar Günü Noterler Açık Mı?

Hem arefe gününün hem de işçi bayramının bir arada bulunmasının yanı sıra normal şartlarda noterler Pazar günler, 10.00 - 16.00 arasından hizmet vermektedir. Fakat bu sene hem işçi bayramı hem de arefe günü olması ile birlikte noterler açık olmayacaktır. Diğer günlerde noterlerin kapalı olması halinde, internet sitesi üzerinden nöbetçi listesi yayınlanmaktadır. Bu doğrultuda vatandaşlar kendi yaşadıkları şehirleri bularak işlerini buna göre halledebilirdi. Fakat bu Pazar günü noterlerde herhangi bir şekilde nöbetçinin de bulunmayacağı bilgisi verildi. Bunun yanı sıra noterlerin bayramda açık olup olmayacağı merak edildi. Peki noterler bayramda açık olacak mı?

Bayramda Noterler Açık Mı?

En çok merak edilen bir diğer konu ise bayramda noterlerin açık olup olmadığı oldu. İnternetten noterle ilgili arefe günü için arama yapanlar, bayramı da merak etti. Bu konuda yapılan açıklama ise benzer oldu. Noterlerin tıpkı arefe gününde olduğu gibi bayramda da kapalı olacağı öğrenildi. Bayramdan sonraki süreçte tıpkı diğer devlet kurumları olduğu gibi noterlerin de eski haline geleceği söylendi. Arefe günü itibariyle noterlerin durumu şu şekilde olacak;

1-2-3-4 Mayıs tariflerinde kapalı olacak olan noterlerin 5 Mayıs tarihinde yeniden hizmet vermesi bekleniyor.