18 Mayıs Doktorlar Grevde Mi? Doktorlar Neden Grevde?

18 Mayıs Doktorlar Grevde Mi? Doktorlar Neden Grevde?

Doktorlar son dönemde yaşadıkları problemler sebebiyle grev yapacaklarına dair açıklamalarda bulunmuştu. Peki doktorlar bugün ve 18 Mayıs'ta grevde mi?

Son dönemde doktorların yaşadıkları sorunların sık sık gündeme gelmesi ile birlikte, doktorlardan grev açıklaması gelmişti. Bu açıklamanın ardından pek çok vatandaş, neden grev yapıldığını ve grev sürecinde neler olduğunu merak etti. Peki doktorlar neden grev yapıyor? Grev kaç gün sürecek? Detaylar gursesgazetesi.com'da

Doktorlar Neden Grevde?

Sağlık çalışanları son dönemde sürekli olarak şiddet konuları ile gündeme gelmekteydi. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin önü alınamazken, konu ile ilgili çözümlerin gelmesi beklendi. Tüm sağlık çalışanları gibi doktorların ortak sorunu bu iken bir ekonomik sorunlar doktorların işi bırakmasına neden oldu. Son dönemde doktorların aldıkları maaş ve alım gücünün azalması, pek çok doktoru protestoya itti. Ülke genelinde ekonomik sorunların yaşanmasının yazı sıra, doktorların aldıkları maaşlar ile eskiye oranla alım gücünün oldukça azalması doktorların ortak problemi oldu. Konu ile ilgili TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut şu açıklamalarda bulundu; “İki temel sorun var. Birincisi, Bağ-Kur ve SSK emeklileri sağlık çalışanları açlık sınırının altında maaş alıyorlar. İkincisi ise doktorların satın alma gücü 2003’e göre üçte bire düşmüş. Şu anki maaşı üçe katlamak gerekiyor, yüzde 200 zam istiyoruz”

Tüm bunların yanı sıra grev yapmaya karar veren doktorlar, "10 acil talebin" yer aldığı imza kampanyasının düzenlenmesine de karar verdir. Bu 10 acil talepte sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddetin önlenmesine yönelik şiddet yasası ve sağlığa ayrılacak olan bütçenin artırılmasına yönelik konulardan bahsedileceği açıklandı. Bu amaçlar doğrultusunda grev yapma kararı alındı. Peki grev ne zaman yapılacak? Bugün grev var mı?

Doktorlar Grevde Mi?

Sağlık sendikası Hekimsen konu ile ilgili çağrısını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Paylaşımında grev çağrısı bulunuyordu. Hekimsen'in paylaşımı şu şekildeydi; "Mayıs ayında tüm Türkiye'de meslektaşlarımızla birlikte 6 gün iş bırakıyoruz. Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz."

Bu 6 günlük sürecin ise 5-6, 17,-18 ve 26-27 Mayıs tarihlerinde olduğu öğrenildi. Bu grev süresince de vatandaşlar hastanelere gidip gidemeyeceklerini merak etmekteydi. Peki Grevde hastaneler açık mı?

Hastaneler Açık Mı?

6 günlük grev süreci boyunca yalnızca acil hastalara bakılacağı öğrenildi. Vatandaşlarda da acil durum olmadıkça hastanelere başvurulmaması konusunda ricada bulundu. Fakat istisna durum hastalarının (acil, riskli, çocuk, gebe, kanser) tedavisine devam edileceği de açıklandı.