Ziraat Bankası'nda hesabı olanlar şubeye koşsun! Sadece günler kaldı: Birikiminiz elden gidebilir

Ziraat Bankası'nda hesabı olanlar şubeye koşsun! Sadece günler kaldı: Birikiminiz elden gidebilir

Ziraat Bankası’nda hesabı olan herkesi ilgilendiren büyük gelişme yaşandı. Banka müşterilerini en yakın şubeye çağırdı. İşte detaylar…

Uzun süredir kullanılmamış olan banka hesaplarındaki bakiyeler zaman aşımına uğramaktadır. Bundan kaynaklı olarak TMSF’ye devredilecek olan hesaplardaki unutulan paralar için duyurular yapıldı.

Süreç Başladı

Ziraat Bankası’nın 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62’inci maddesi doğrultusunda, 10 yıl ve üstü bir süredir faaliyetsiz bir şekilde olan banka hesapları TMSF’ye devredilecektir. Banka bu konu ile ilgili olan son başvuru tarihini de duyurdu.

ziraat bankası

Başvurunun Son Tarihi

15 Eylül 2023 olarak açıklanan başvuru tarihi ile listeler de belirlendi. Ziraat Bankası’nın yayınlamış olduğu listede adı olan herkesin paraları bu tarihten sonra sıfırlanacak. Ve TMSF’ye aktarılan hiçbir para geri alınamayacaktır.

01.11.2006 yılından bu yana bankaların, zamanaşımına uğramış mevduat listesini ilan etme zorunluluğu bulunmaktadır.

Depremden Dolayı Süre Uzatıldı

Yakın zamanda ülkemizin başına gelen deprem olayından dolayı TMSF’ye aktarılma işlemi ertelenmiştir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, yayına aldığı bildirgesi ‘’Zamanaşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar için başvuru süresi 15.09.2023 tarihine uzatılmıştır.’’ Şeklindedir.