Zamlar yarın zincir marketlere yansıyor! 20 Mayıs Cuma günü zamlı fiyatlar marketlerde yer alacak!

Zamlar yarın zincir marketlere yansıyor! 20 Mayıs Cuma günü zamlı fiyatlar marketlerde yer alacak!

Türkiye'de kola, çaya ve birçok temel ihtiyaç ürünlerine gelen zamlar 20 Mayıs itibariyle marketlere yansıyacak. Zamlar yarın zincir marketlere yansıyor! 20 Mayıs Cuma günü zamlı fiyatlar marketlerde yer alacak!

Türkiye'de kola, çaya ve birçok temel ihtiyaç ürünlerine gelen zamlar 20 Mayıs itibariyle marketlere yansıyacak. Sırasıyla birçok ürün gruplarına gelen zamlar marketlerde henüz raf etiketlerine yansımazken Cuma günü itibariyle birçok marketlerde ürünlerin zamlı bir halde satışa çıkması bekleniyor.

Türkiye'de enflasyonun artması ile birlikte gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Özellikle Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte ürünlerde ki maliyetler tekrar hesaplanırken zincir marketler henüz zamları yansıtmadı. Zincir marketlerde yansıtılmayan zam oranlarının yeni hafta itibariyle birçok ürünler de zamlı olarak satışa çıkması bekleniyor.

Gıda şirketlerinin zamlı tavsiye edilen fiyatların yarın açıklanması ile birlikte vatadaşlardan şimdiden sosyal medyada tepkiler gelmeye başladı. İşte detaylar..

AÇIKLANAN ZAMLAR 20 MAYIS İTİBARİYLE RAF ETİKETLERİNE YANSIYACAK!

Türkiye'de zam miktarları birçok ürün grubunda açıklanırken zamlı fiyatlar ise 20 Mayıs Cuma günü itibariyle birçok zincir marketlerde değişecek. Özellikle ekmek, çay, şeker, kola, süt ve süt ürünlerine gelen zamların değişmesi ile birlikte vatandaş tepkileri yükselteceğe benziyor.

Sosyal medyada zamların yansıması gündeme gelirken vatandaşlardan da tepki gecikmedi. İşte zamlanacak ürün grupları..

  • Çay, şeker, un, maya, ekmek, süt ve süt ürünlerine zamlar yansıtılacak.

1 kg çay fiyatının 55 TL'i aşması beklenirken şeker fiyatlarının 20 TL'i geçmesi bekleniyor. Ekmek ile ilgili gündeme gelen haberler sonrasında ise 1 adet ekmeğin fiyatı minimum 3,5 TL'den satılması bekleniyor.

Süt ve süt ürünlerinde gelen zamlarda ise yumurta, peynir, kaşar peyniri, yoğurt ve sütlerde %30 zam yansıtılacak. Süt ve süt ürünlerine gelen zamlar sonrasında ise çikolata, tatlı ve dondurma gibi ürünlerde de zamlar marketlerde raf etiketlerinin değişmesini sağlayacak.