Zamlar vatandaşın belini büktü! Vergisiz iPhone fiyatları ortaya çıktı: Yarısı bile çok pahalı

Zamlar vatandaşın belini büktü! Vergisiz iPhone fiyatları ortaya çıktı: Yarısı bile çok pahalı

Erdoğan, seçim beyannamesi kapsamında üniversiteli öğrencilere cep telefonu ile birlikte bilgisayarlarda bir kereye mahsus vergi muafiyeti verileceğini söyledi. Erdoğan, söz konusu vaadi ile ilgili gerekli yerlere talimatını verirken iPhone'un ÖTV ve KDV hariç fiyatı gündeme geldi. İşte vergisiz iPhone modellerinin fiyatları..

Phone'lar için vergisiz fiyatlandırma gündeme hakim olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversitede okuyan gençlere cep telefonu ve bilgisayar alırken bir defaya mahsus vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca 'her ay 10 GB' bedava internet' sağlayacağız" dedi.

APPLE'DAN YENİ ZAM KARARI

Apple, vergi artışını şimdiden fiyatlarına yansıtmış durumda, KDV oranı %18'den %20'ye çıkarıldı. En pahalı iPhone modelinin fiyatı ise 87.457 TL'ye yükseldi. Apple ürünleri için fiyat güncellemesi, KDV oranının değişmesiyle birlikte geldi.

Vergisiz iPhone fiyatları

Bu yılki 5. zamdan sonra en son iPhone versiyonu olan iPhone 14'ün en ucuz modeli (128 GB) 48.304 TL'ye, en pahalı modeli iPhone Pro Max 1 TB ise 87.457 TL'ye çıkmış oldu.

CEP TELEFONU İLR BİLGİSAYAR İÇİN VERGİ MUAFİYETİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Üniversiteli gençleri cep telefonu ve aynı zamanda bilgisayar alımlarında vergiden muaf tutacağız, ayrıca her ay 10 GB Bedava İnternet sağlayacağız." şeklinde konuşmuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VERGİSİZ TELEFON NE ZAMAN VERİLECEK?

Üniversitenin bağlı ve lisans fakültelerine kayıt yaptıran öğrencilerin söz konusu indirimden faydalanacakları bildirildi. Ancak henüz bir tarih açıklanmadı. Tarih belirlenir belirlenmez haberimiz güncellenecektir.