Zamlar öğrenciyi de vurdu! Makarnaya büyük zam geliyor! Makarna fiyatlarında büyük şok!

Zamlar öğrenciyi de vurdu! Makarnaya büyük zam geliyor! Makarna fiyatlarında büyük şok!

Artan enflasyon ile birlikte son günlerde unun çuvalına gelen zam TMO tarafından desteklenirken desteğin bitmesi sonrasında ise unlu birçok ürüne zam gelmesi bekleniyor. Zamlar öğrenciyi de vurdu! Makarnaya büyük zam geliyor!

Artan enflasyon ile birlikte son günlerde unun çuvalına gelen zam TMO tarafından desteklenirken desteğin bitmesi sonrasında ise unlu birçok ürüne zam gelmesi bekleniyor. Un çuvalına gelen zam sonrası çuval fiyatı neredeyse 500 TL'ye yaklaşırken artış oranı ise %100'e yaklaştı. Durum böyle olunca ham maddesi un olarak birçok ürüne de zam gelmesi bekleniyordu.

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ise makarna fiyatlarına zam geleceği öğrenildi. Elde edilen bilgiler sonrasında makarna fiyatlarının gelecek haftadan itibaren en az %40 oranında zam olarak raflarda satışa konulması bekleniyor. Buna göre ise makarna fiyatları ne kadar olacak vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

ÖĞRENCİLER SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERDİ

Özel sektörde unun çuvalına zammın uygulanması sonrasında birçok unlu mamül ve makarna gibi ürünlerde zam geleceği açıklandı. Özellikle iki gündür gündemde ekmek fiyatlarının zamlanacağı bilgisi yer alırken bugün gündeme düşen makarna zammı gelişmesi ise çok tepki çekti.

Öğrencilerin en sık tükettiği yiyecekler arasında yer alan makarna ürünlerinin zamlanması sonrasında ise tepkiler gelmeye başladı. Sosyal medyaya sektör kaynaklarında bilir kişiler tarafından düşen gelişmeler sonrasında makarna fiyatlarına öğrencilerden büyük tepki geldi.

Her gün Türkiye'de yeni bir ürün zamlanırken Haziran ayının gelmesi ile birlikte üst üste gelen zamlar vatandaş tarafından büyük tepki çekti. Elektrik, doğalgaz, su, tüp, un, ekmek ve makarna gelişmeleri vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor.

MAKARNA FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Vatandaşların en sık ziyaret ettiği ve alışveriş yaptığı marketler arasında yer alan Bim, Şok, A101 ve Migros marketlerde makarna fiyatları şimdiden tüketiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Türkiye'de son dönemlerde zam alan ürünler arasında yer alan makarnaların son gelecek zam ile birlikte %40 daha artması bekleniyor.

Sektör kaynakları en az %40 zam geleceğini açıklarken buna göre ise popüler makarna markalarında da fiyatlar tahmin edilmeye başlandı. Sosyal medyaya düşen gelişmelere göre ise Filiz markalı makarnalar 7,90 TL'den 10,45 TL olması bekleniyor. Popüler makarna çeşit markası olan Ankara ürünlerinin de 10 TL'yi aşması bekleniyor.

Bim, Şok ve A101 marketlerde satılan makarnalarda ise 6,5 TL olan fiyatın zam sonrası 9,90 TL'ye dayanması bekleniyor.