Zamlar durdurulamıyor! Benzin ve motorine yeni zam! Akaryakıt fiyatları Haziran 2022

Zamlar durdurulamıyor! Benzin ve motorine yeni zam! Akaryakıt fiyatları Haziran 2022

Doğalgaz ve elektrik zammı gündemdeyken bir yeni haber de akaryakıttan geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre benzin ve motorin fiyatlarının yükseleceği duyuruldu. Detaylar haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

Dün ekonomik bağlamda hareketli bir gün geçiren Türkiye, bugün de gözünü bir zam haberiyle daha açtı. Dün doğalgaz ve elektriğe gelen zamlardan sonra bir zam da motorin ve benzine geldi. Akaryakıtlarda yaşanan hareketlilik ise brent petrolün fiyatına bağlandı.

2022 yılının en başından bu yana sürekli olarak yükseliş içinde olan enflasyon ve yukarı doğru ivmelenme yaşayan döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle brent petrol'ün artış göstermesi akaryakıt fiyatlarını da olumsuz şekilde etkiledi. 24 TL baremine dayanan ve üstüne çıkan benzin fiyatlarının ardından vatandaşlar akaryakıt fiyatlarının düşüşe geçeceğini bekliyordu. Dün konu olan benzine gelen zamların iptali durumunun ise gerçekliğinin söz konusu olmadığı bugün ortaya çıktı. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına uygulanan yüksek seviyedeki zammın ardından bugün gelen yeni bilgilere göre benzin ve motorine yeni bir zam geleceği öğrenildi. Vatandaşların dün gece saatlerinde akaryakıt istasyonlarında kuyruk oluşturmasının ardından bugün gelen bilgiler ise iddiayı destekledi.

Akaryakıt Zammı Ne Zaman Uygulanacak?

Akaryakıt fiyatlarındaki yukarı ivmelenmenin ardından zammın ne zaman uygulanacağı ise merak konusu. Akaryakıtlara uygulanacak olan zamların yarın yani 2 Haziran 2022 Perşembe günü itibarıyla uygulanması bekleniyor.

Akaryakıt Zammı Ne Kadar?

Yarın uygulanması beklenen akaryakıt zammı ile birlikte benzin ve motorinde ciddi ölçekte artış yaşanması bekleniyor. Zammın ne kadar olduğu ise son dakikalarda vatandaşlar tarafından sıkça araştırıldı. Yarından itibaren uygulanacak uygulanacak olan zam ile birlikte benzin grubuna 1.22 TL, motorin yani mazot grubunda ise 1.49 TL fiyat artışa gidilmesi bekleniyor.

1 HAZİRAN GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İstanbul Akaryakıt Fiyatları

  • İstanbul Avrupa Yakası benzin litre fiyatı - 25.01 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası benzin litre fiyatı - 25.02 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası motorin litre fiyatı - 24.45 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası motorin litre fiyatı - 24.47 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları

  • İzmir benzin litre fiyatı - 25.12 TL
  • İzmir motorin litre fiyatı - 24.56 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları

  • Ankara benzin litre fiyatı - 25.12 TL
  • Ankara motorin litre fiyatı - 24.56 TL