Zam üstüne zam gelen konut fiyatlarına TOKİ darbesi! 150 bin sosyal konutta indirimli daireler satışa çıkıyor!

Zam üstüne zam gelen konut fiyatlarına TOKİ darbesi! 150 bin sosyal konutta indirimli daireler satışa çıkıyor!

Alım gücü her geçen gün düşen Türkiye'de konut fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Zam üstüne zam gelen konut fiyatlarına TOKİ darbesi! 150 bin sosyal konutta indirimli daireler satışa çıkıyor!

Alım gücü her geçen gün düşen Türkiye'de konut fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Yeni yıl ile birlikte artan enflasyon sonrasında vatandaşlar konut almakta epey bir güçlük çekiyor. Dün TOKİ toplantısında alınan karar sonrasında vatandaşlara müjdeli haber geldi. Konut almakta zorluk çeken vatandaşlara TOKİ'den müjdeli haber gündeme bomba gibi düştü. Gelen haber doğrultusunda 150 bin TOKİ sosyal konutta indirimli daireler satışa başlayacak.

Türkiye'de konut fiyatlarının artması ile birlikte yükselen kira fiyatlarının önüne geçilemiyor. Dur durak bilmeyen kira fiyatlarının ardından hükümet kanadında gelen açıklamalar doğrultusunda fiyatlarda sınırlama ve düzenleme geleceği açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Murat Kurum'un yönergeleri doğrultusunda konut fiyatlarının düşeceği bildirildi.

KİRALIK EVLER İÇİN HOLLANDA MODELİ GÜNDEMDE

toki-hollanda-modeli.jpeg

Kiralık ev fiyatlarına düzenleme geleceği son günlerde Türkiye gündeminde yer alırken dün kritik bir toplantı yapıldı. Buna göre ise yapılan toplantı sonrasında kritik açıklama geldi. Bakan Murat Kurum, konu ile ilgili alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını ve kabul edilecek sistemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağına yer verildi.

Yapılan toplantı sonrasında kiralık ev düzenlemeleri için Hollanda modeli geliştirileceği bilgisine ulaşıldı. Buna göre ise ev fiyatlarında oda sayısı, odaların metrekaresi ve diğer özellikleri baz alınarak bir puanlama üzerinden fiyat belirleneceği ortak payda da buluşuldu.

KONUT FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN: TOKİ MODELİ

Yapılacak bu sistem ile birlikte serbest piyasaya doğrudan direk müdahale yapılacak. Serbest piyasa kurallarına uymayan bu gelişmeler sonrasında ise TOKİ ayarının yapılması hükümet kanadından teklif edildi. Yapılan toplantı sonrasında ise inşaat girdi maliyetlerine etki edilmediği için ev fiyatlarına da müdahale edilemeyeceğine yer verildi. Konu ile ilgili, "Kamu olarak yapılacak tek şey, kamu alanındaki fiyatları belirlemek, en fazla TOKİ’nin yapacağı evlerin uygun fiyatla satılması şeklinde bir adım olabilir” ifadelerine yer verildi.

TOKİ EV FİYATLARI DÜŞMEYE BAŞLIYOR!

Gelen öneri sonrasında ise TOKİ ev fiyatlarının gün geçtikçe biraz daha düşürülmesinin gündeme geldiği bilgisine ulaşıldı. 81 şehirde yapılacak sosyal konutların fiyatlarının düşeceği bilgisi geldi.

Toki tarafından daha önce belirlenen ev fiyatları 400 bin TL olarak açıklanırken bu rakamların biraz daha düşeceği öğrenildi.

TOKİ 150 BİN YENİ KONUT BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Konut fiyatlarının artması sonrasında TOKİ tarafından gelen açıklama ile birlikte ülkenin 81 şehrinde ucuz fiyattan 150 bin konut satışı gerçekleştirilecek. TOKİ daire satışları için ise tarih olarak Eylül ayı verildi.

TOKİ 150 bin yeni konut satış başvuruları başladığında ise bilgi almak isterseniz site içerisinde gelen "Bildirim al" uyarısına "İzin ver" demeniz yeterlidir.