Zam furyası devam ediyor, bu sabah duyuruldu! Elektronik ürünlerde bandrol ücreti arttı!

Zam furyası devam ediyor, bu sabah duyuruldu! Elektronik ürünlerde bandrol ücreti arttı!

Artan enflasyon sonrasında Türkiye'de zam furyası devam ediyor. Bu sabah duyuruldu! Elektronik ürünlerde bandrol ücreti arttı!

Artan enflasyon sonrasında Türkiye'de zam furyası devam ediyor. Türkiye'de Temmuz ayına yaklaşılırken birçok sektörde zamlar gelmeye devam ediyor. Bu sabah duyurulan bilgilere göre ise TRT bandrol ücreti oranları arttırıldı. TRT bandrol ücretlerinin artması ile birlikte cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'e yükselti. Artan bandrol ücretleri sonrasında ise vatandaşlardan tepkiler gelmeye başladı. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

Bu sabah gelen karar ile birlikte TRT elektronik ürünlerde ki bandrol ücretlerini arttırdı. Buna göre ise cep telefonları, akıllı kol saatleri, bilgisayar ve tabletlerde bandrol ücret oranları arttı.

TRT BANDROL ÜCRETLERİNDE ARTIŞ!

Gelen haber doğrultusunda TRT bandrol ücretleri ile ilgili artışlar gündeme bomba gibi düştü.

  • Cep telefonlarında yüzde 10 olan TRT bandrol ücreti bu sabah alınan karar ile yüzde 12'ye yükseltildi.
  • Akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan TRT bandrol ücreti yüzde 14'e yükseldi.
  • Bilgisayar ve tabletlerde ise yüzde 2 olan TRT bandrol ücretleri alınan karar sonrasında yüzde 4'e yükseltildi.

ELEKTRİKTE KALDIRILMIŞTI TEKNOLOJİK ÜRÜNLERDE ARTTIRILDI!

Bu sabah Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte birçok teknolojik üründe bandrol ücretleri arttı. Diğer cihazlarda ise nasıl uygulanacağına dair bilgiler vatandaş ile paylaşıldı. İşte o açıklama..

"Diğer cihazlarda ise (Radyolu ve/veya TV’li ışıldak, radyolu kulaklık, radyolu fotoğraf makinesi, radyolu adım sayar, radyolu kalemler, radyo ve/veya TV’li banyo sistemleri, navigasyon cihazları, radyo ve/veya TV eklentili koşu bantları, radyo ve/veya TV eklentili buzdolapları, DVD-VCD player ve benzerleri, cep tipi MP3/MP4 çalar ve benzerleri, ev sinema sistemleri, taşıtlarda kullanılmaya mahsus navigasyonlu multimedya cihazları) yüzde 8 olan TRT bandrol payı yüzde 14'e çıkarıldı."

Cep Telefonundan Alınan VergilerVergi Oranları
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)*%25, %40, %50
Katma Değer Vergisi (KDV)%18
TRT Bandrolü%12
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kesintisi%1

* Vergi matrahı 1500 TL'ye kadar olanlar % 25, 1500 TL - 3000 TL arası olanlar % 40, 3000 TL üzerindekiler için %50 olarak hesaplanmıştır.