Yılın otomobili dudak uçuklatan fiyatıyla Türkiye'de satışa başlıyor! KİA EV6 tanıtıldı; fiyatı ve özellikleri

Yılın otomobili dudak uçuklatan fiyatıyla Türkiye'de satışa başlıyor! KİA EV6 tanıtıldı; fiyatı ve özellikleri

Güney Kore merkezi kuruluşlu Kia markası yeni model aracı olan yılın otomobili seçilen KİA EV6 modelini tanıttı. Yılın otomobili dudak uçuklatan fiyatıyla Türkiye'de satışa başlıyor! KİA EV6 tanıtıldı; fiyatı ve özellikleri

Güney Kore merkezi kuruluşlu Kia markası yeni model aracı olan yılın otomobili seçilen KİA EV6 modelini tanıttı. Türkiye'de Japon arabalarına olan güvenin ardından Güney Kore merkezli otomobil ve bisiklet üreticisi KİA yeni elektrikli modelini dünya kamuoyuna tanıttı. Türkiye'de satışta yer alacak arabalar arasında yer edinen KİA EV6 araç fiyatı ve araç özellikleri haberimizde yer alıyor.

Son yıllarda hibrit ve elektrikli model araçlara olan ilginin artması ile birlikte otomotiv üreticileri yeni modelleri için kolları sıvamıştı. Türkiye pazarına giren KİA EV6 otomobilin fiyat listesi ise yer alırken otomobil modelinin şu anda tek versiyonu ile satışa çıkması otomobil tutkunlarını etkiledi. Arama motorlarında son saatlerde en sık aratılan konular arasında yer alan "Yeni Kia Ev6 fiyatı, Kia ev6 fiyatı, Kia ev6 türkiye fiyatı" araştırılıyor. Peki KİA EV6 araç Türkiye fiyatı ne kadar? Detaylar haberimizde yer alıyor.

YILIN OTOMOBİLİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

ekran-resmi-2022-06-13-19-07-18.png

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Kia, "Yılın Otomobili" ödülünü alan yeni aracı olan KİA Ev6 modelini tanıttı. Uzun yıllar sonra büyük bir başarı yakalayan KİA, ödülünü almasının ardından Türkiye'de satışlarına aktif olarak başlıyor.

KİA EV6 OTOMOBİL ÖZELLİKLERİ

KİA EV6 modelinin tanıtılması sonrasında çift elektrikli motoru, 4x4 güç aktarımı ve GT-Line donanım kombinasyonu ile birlikte Türkiye'ye giriş yaptı. Merakla beklenen otomobil modelleri arasında yer alan KİA EV6 modeli, 2022'nin son aylarında minimum 100 ve maksimum 120 adet araç stoğu ile satışa başlayacak.

KİA, yüksek performanslı GT modelinde yaptığı paylaşımlar ile birlikte 406 km'lik bir menzil sunacağını paylaştı. GT-Line versiyonunda ise bu menzilin uzunluğu 506 kilometreyi buluyor.

kia-ev6.jpeg

  • 85 PS güç
  • 760 Nm torku
  • 0'dan 100'e hızlanması 3,5 saniye

GT versiyonunda üstteki özellikler yer alırken GT-Line modelinde ise aşağıda ki özellikler yer alıyor:

  • 77 kWh batarya
  • 2 adet elektrik motoru ile 325 PS güç ve 605 Nm değerlerine sahip.

KİA EV6 modeli Hyundai grubunun E-GMP platformu üzerinde geliştirildi. 800V hızlı şarj desteği ile birlikte bataryasını yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj edebileceği açıklandı.

Daha az bir zamanı olan kullanıcılar yaklaşık 4,5 dakikalık hızlı dolumla 100 kilometre menzile sahip olabiliyor.

KİA EV6 TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Türkiye'de 2022'nin son çeyreğinde satışa başlayacak olan KİA EV6, giriş fiyatı 2 milyon 069 bin 900 TL'lik fiyatı ile müşterilerle buluşacak.

Otomobilin vergisiz fiyatı ise 1 milyon 093 bin 414 TL olduğu öğrenildi.