Yıl Sonu Dolar ve Enflasyon Tahminini Merkez Bankası Açıkladı! Enflasyon ve Doların Durumu Yıl Sonu Ne Olacak?

Yıl Sonu Dolar ve Enflasyon Tahminini Merkez Bankası Açıkladı! Enflasyon ve Doların Durumu Yıl Sonu Ne Olacak?

Merkez bankasından enflasyon ve dolar konusundaki tahminlerinde artış gözlemlendi. İşte detaylar...

Merkez Bankası anket katılımcılarına göre yapılan ankette sonuç belli oldu. Yıl sonu enflasyon ve dolarda durumun ne olduğu oldukça merak edildi. Yıl sonu enflasyon beklentisi daha önce açıklanmıştı. Yapılan yeni anketin sonucu ise oldukça şaşırtıcı oldu. İşte Merkez Bankası anket sonuçları...

Merkez Bankası reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 48 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2022 yılı Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni geçtiğimiz saatlerde yayınladı. Anketin sonuçları oldukça şaşırtıcı çıktı.

Yıl Sonu Dolar ve Enflasyon Tahmini!

Yapılan anketin sonucu dolar ve enflasyonun yıl sonu rakamlarını belirledi. Yıl sonu tahminlerini bir ankette toplayan Merkez Bankası'nın yıl sonu tahminlerinin düşmesi beklenirken yükselmesi oldukça ilgi çekti.

dolar-ve-enflasyon-tahmini-ne-kadar-yukselir.jpg

Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki ay yapılan ankete göre yüzde 46,44 iken bu anket döneminde yüzde 57,92'ye yükseldiği görüldü. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 28,41'den yüzde 33,28'e, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 17,68'den yüzde 19,54'e çıktı.

Dolar Yıl Sonu Ne Kadar Olacak?

Cari yıl sonu dolar beklentisi geçtiğimiz ay yapılan ankete göre 16,85 TL iken, bu anket döneminde 17,57 oldu. 12 Ay sonraki anket beklentisine göre dolar 17,84 TL iken, bu anket döneminde 18,47 TL olarak gerçekleşti.

Yıl Sonu Faizler Ne Kadar Olacak?

BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı ve TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı beklentisinin değişmemesi oldukça ilgi çekti. Öncesinde yapılan anket sonucu 14 olan yıl sonu faiz beklentisi yeni anket sonucuna göre de değişim göstermedi.