Yatırımcılar için uzman isimden kritik dolar uyarısı!

Yatırımcılar için uzman isimden kritik dolar uyarısı!

Uzun süredir yatırım yapan ya da birikimi olan kişiler için İslam Memiş, dolar konusunda kritik uyarılarda bulundu.

Yeni yıla sayılı günler kala yatırımını altın ve dolar üzerinden yapan vatandaşlar tarafından ilerleyen dönemde ekonomide gidişatın nasıl olacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı. Bununla birlikte uzmanlar tarafından özellikle de dolar konusunda gidişatın nasıl olacağı hakkında açıklamalar peş peşe geldi.

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz kararının ardından doların önümüzdeki süreçte nasıl olacağı hakkında merak edilenlere yanıt veren Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, yaptığı son açıklamada doların geleceği seviyeyi duyurdu.

YÜKSELİŞ İÇİN TARİH BELLİ OLDU!

Memiş tarafından konu hakkında yaptığı açıklamalarda Meclis Bankası tarafından verilen faiz kararı ve doların gidişatı hakkında , "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın son faiz kararını açıkladı. Piyasanın genel beklentisi doğrultusunda TCMB, 250 baz puan faiz artırdı. Politika faizi yüzde 42,5 oldu. PPK, faiz artırma sürecini en kısa sürede bitireceğini belirtti.

Yani, yüzde 45’de bu iş biter. Faiz, o kadar tehlikeli bir şeydir ki, kişinin beynini uyuşturur. Kısa vadeli yüklü getiri onu o kadar mutlu eder ki, uyuşturucu gibi bağımlısı olur. “Ne çalışacağım, tıkır tıkır geliyor, yeter artık” der. KKM’den tatlı tatlı kazananlar bugün ekonominin durgunluğundan bahsediyor. KKM’den çıkıp bugün faize girenler ekonominin durgunluğundan bahsediyorlar. KKM ve faizden çıkıp döviz alanlar bugün ekonominin durgunluğundan bahsediyorlar."

Bu senenin sonuna doğru nelerin olacağı hakkında merak edilenler hakkında ise, Ben onların karakterini çok iyi biliyorum da yine de sorayım; “Sizin derdiniz ne?” Faizde kazanç artmaz, sayısal olarak arttığını görüyorsunuz. 2024’ün sonuna kadar faizler yüksek kalır. KKM’de 18’den 29’a giden bir kur vardı. Faiz düşüş sürecinde 45’den 55’e gider mi? Bence evet." dedi.

ONLARI MUTLU EDECEK TEK ŞEY KİRALAMAK!

Sürecin tahmin edilen gibi ilerlemesi durumunda ise yaşanabilecekler hakkında "İşte o gün elindeki nakit ile mal sahibi olamayacağını anlayacak milyonlarca insan topluluğu olacak. İşte onlar illüzyon karşısında uyuyanlardır. Onlar için yapılabilecek artık bir şey yok. Onları mutlu edecek tek şey kiralamak. Sahibi olamayacaklar ama kiralayabilecekler." şeklinde konuştu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler İslam Memiş'in değerlendirmeleri olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.