Yastık altında dolar ve altın saklayanlara korkutan uyarı! O rakamı gören kuyumcuya koşacak

Yastık altında dolar ve altın saklayanlara korkutan uyarı! O rakamı gören kuyumcuya koşacak

Yatırımcılar merakla uzmanların açıklamalarını araştırmaya devam ediyor. Bu tarihe dikkat edin! Tüm detaylar haberimizde.

Altın ve dolar yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar merakla uzmanların yaptığı açıklama ve uyarıları takip ediyor. Uzmanlar bu tarihle ilgili önemli uyarılar yaptı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU TARİHE YATIRIMCILAR DİKKAT ETSİN

Dinamik Yatırım Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş gram altın yükselişinin devam ettiğini, FED beklentileri sebebiyle gram altının 1695 TL destek seviyesi olduğunu ve bu seviye üstünde 1711 TL direnç seviyesi test edilebileceğini söyledi. Eğer geri çekilme yaşanırsa 1650 TL desteğinin takip edeceğini söyleyen Yavaş açıklamalarında şu sözlere yer verdi; 'Çarşamba günü yapılacak FED toplantısında 25 puan artış bekleniyor. Bu beklenti fiyatlara yansıyor. Ağustos ayında FED toplantı yapmayacak. 2 veya 3 kez faiz artırımı olması gündemde. 25 puanlık artış gelirse daha fazla artış olmayacağı ile ilgili bir beklenti oluşacak ve emtia grubunda değer artışları yaşanacak. Aksi halde dolar bazlı varlık ve emtia grubunda baskı yaşanabilir. Seçimden sonra para politikasının belirsizliği ortadan kalktı ve tahmin edilebilir politikalara geçiş yaşandı. 

uzmanlar fed kararına odaklandı

Mart 2024 tarihinde yaşanacak olan seçimler Borsa İstanbul'da katalist etkisi yaratmaya devam ediyor. Yine de uzun bir dönemde genişlemeci politikalar şirketler üstünde olumsuz etki yaratabilir. Bu dönemlerde özellikle hisse seçimleri önem taşıyor. Borsa İstanbul kar realizasyonları için şu an net bir ibare göstermese de olası geri çekilmeler yaşanırsa kredili pozisyonu olan yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor.' Ata Yatırım Müdürü Yalaz Özkanlı da konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Altın yurt dışında ağırlıklı olarak ABD para politikası beklentilerine göre hareket ediyor ancak yurt içinde dolar kurunu referans alıyor. Yurt içinde dolar kuru uzun süre 26.95 TL seviyesinde yatay seyirde devam ettiği için gram altın fiyatlarındaki büyük hareketlilik yurt dışı kaynaklı yaşanıyor. Bu kapsamda önümüzdeki hafta yaşanacak FED kararı sonrasında kişisel tüketim harcamaları da ekonomik verileri belirleyecek. Diğer taraftan yurt içinde TL son dönemlerde aralıklı adımlarla kontrollü değer kaybı yaşamaya devam ediyor ve bu durumun gram altına yansıması bekleniyor. Perşembe günü Avrupa merkez bankasının 25 puan artırımı beklenirken Cuma günü Japon Merkez Bankasının faizleri aynı bırakması tahmin ediliyor. FED faiz kararı çok önemli etki yaratmayacak çünkü fiyatlanmış olduğunu tahmin ediyoruz. Bakıldığı zaman ABD bir ay öncesine göre 25 puan daha altlarda belki uzun vadede bir hareketlenme yaşatabilir. Onun dışında borsa olumlu şekilde devam ediyor ama yine de son 45 ündür ciddi bir ralli yaşanıyor. Bu sebeple arada gelen kâr satışlarının doğal olması gerekiyor. Şu an ikinci çeyrek bilanço dönemi yaşanıyor. Birçok şirket önümüzdeki günlerde açıklamalarına devam edecek. Bilanço dönemi bitene kadar ciddi satışlar olmasını beklemiyorum. Üçüncü çeyrek beklentileri yavaş yavaş Ağustos ayı ortasından itibaren oluşacak. Ama yine de ekonominin yavaşlayacağını düşünüyoruz bu yüzden 7 binin üstüne çıkması için şu an bir sebep yok'