Uzun süredir beklenen açıklama geldi! Sebze ve meyve fiyatları düşecek!

Uzun süredir beklenen açıklama geldi! Sebze ve meyve fiyatları düşecek!

Son dönemde sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artıştan yakınan vatandaşlara beklenen o açıklama geldi. Sebze ve meyve fiyatları yarı yarıya düşecek! Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Bu sene sebze ve meyve fiyatların artışından yakınan vatandaşlara müjdeli haber geldi! Fiyatlarda yaşanan artışın ardından uzun süredir gelmesi beklenen indirim haberi geldi. Bu sene sebze ve meyve fiyatlarına yansıyan zamlardan sonra vatandaşlar indirim haberi beklemeye başladı. Pek çok sektöre gelen zamlar gibi gıda sektörüne ve sebze ve meyve fiyatlarına gelen zamların ardından indirim gelip gelmeyeceği merak konusu haline geldi. Konu ile ilgili merak edilenler devam ederken Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son dönemde fiyatların artması vatandaşlar tarafından büyük bir tepki topladı. Alım gücünden kaynaklı olarak ve fiyatların geçen seneye oranla artmasından kaynaklı sebze ve meyve almak vatandaşlar için güç bir durum haline geldi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda da gündem fiyatların git gide zamlanmasıydı. Gıda, akaryakıt derken neredeyse tüm sektörlerde görülen zamların ardından ne zaman indirim uygulanacağı merak edilmişti. Konunun muhatabı olan Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan konu ile ilgili ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Sebze ve Meyve Fiyatları Düşecek!

Konu ile ilgili Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan açıklama yaptı. Sebze ve meyve fiyatları ile ilgili yapılan açıklama şu şekildeydi;

"Önümüzdeki dönemlerde fiyatlar düşecektir. Şuanda taze patates 8 liradan eski patates ise 5-6 lira arasında satılıyor. Eski soğan 1 buçuk liradan taze soğan ise 3 buçuk liraya satılıyor. Önümüzdeki günlerde onun da fiyatı düşecektir. Hasat yeni yeni başladığından dolayı fiyatlar daha da düşecek"

"Eğer denetim olursa vatandaşlar daha ucuza sebze ve meyve tüketebilirler. Özellikle Adana ve çevresinde hasatlar yeni başladı. 2 hafta içerisinde fiyatlar yarı yarıya düşecek. Şuan 8 liradan satılan domates 2 hafta sonra 4 liraya düşecek. Ancak denetim yapılmazsa fiyatlar etiketlere yansımaz. Bizim burada fiyatlar düşüyor ama semt pazarları ve marketlerde fiyatlar değişmiyor. Denetim artarsa vatandaşımız bayağı ucuza sebze ve meyve yiyecek"

Bu açıklamaların ardından vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarında ne gibi değişikler olacağını merak etmeye başladı. Denetimlerin yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, denetim sonucunda fiyatların düşüp düşmeyeceği merak edildi.