Uzman isimden heyecanlandıran asgari ücret açıklaması! 8 bin 250 TL ve üstü olacak!

Uzman isimden heyecanlandıran asgari ücret açıklaması! 8 bin 250 TL ve üstü olacak!

Ocak ayı zamlarının açıklanmasına oldukça az bir zaman kala hem hükümet yetkililerinden hem de diğer uzman isimlerden heyecanlandıran açıklamalar geldi. İşte ayrıntılar…

Sene başından bu yana pek çok faktörün etkisi ile yükselmeye devam eden enflasyon oranı, gündelik hayat şartlarının da aynı oranda ağırlaşmasına sebep oldu. Bu durum sabit maaşlı vatandaşların geçim dertlerinin giderek artmasına sebep olurken enflasyon baz alınarak hesaplanan maaş zamları kısa süre içerisinde etkinliklerini yitirerek nakit ihtiyaçlarının artmasına yol açtı.

Enerjiden gıdaya, emlaktan otomotive hemen hemen her sektörde gözlenen yüksek oranlı fiyat artışları, vatandaşların ay sonlarını getirememelerine sebep olurken gözler ocak ayı zamlarına çevrildi. 3 Kasım tarihinde açıklanmış olan enflasyon oranı kapsamında ocak ayı maaş zammı tahminleri yapılmaya devam edilirken hem hükümet yetkililerinden hem de diğer uzman isimlerden vatandaşları ümitlendiren açıklamalar geldi. Bu kapsamda ocak ayı asgari ücret zammına ilişkin de rakam tahminleri yapılmaya başlandı.

HÜKÜMET YETKİLİLERİNDEN VATANDAŞLARI ÜMİTLENDİREN AÇIKLAMALAR!

uzman-isimden-heyecanlandiran-asgari-ucret-aciklamasi-8-bin-250-tl-ve-ustu-olacak-2.jpg

Katıldığı her etkinlikte ve düzenlenen her kabine toplantısından sonra yapmış olduğu açıklamalarda yeni dönemde de vatandaşları enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini ve bu kapsamda çalışmalar yapılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşları ümitlendiren ilk isim oldu. Sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de “dar gelirli vatandaşlara enflasyonun üzerin bir maaş artışı verilmesi adına gereken hazırlıkları yapıyoruz” ifadelerini kullanarak ocak ayı zamlarının tahminlerden üst seviyelerde olacağını düşündürdü.

Son olarak geçtiğimiz günlerde bir programa katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da “inşallah asgari ücret konusunda vatandaşlarımızı mutlu edecek ve alım güçlerini arttıracak bir gelişme yaşanacak” ifadelerini kullanarak sabit maaşlı vatandaşların yüzlerinin gülmesini sağladı.

UZMAN İSİMDEN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ!

Bir televizyon programına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Geçen yılın enflasyon oranı ile bu yılın enflasyon oranı karşılaştırıldığında yüksek bir oran ile karşılaşıyoruz. Bu yıl ocak ayı ve temmuz ayı olmak üzere toplamda yüzde 80 oranında asgari ücret zammı yapıldı. Yeni zam ile ilgili konuşacak olursa en düşük yüzde 50 oranında zam yapılacaktır. Yeni ücretin 8 bin 250 TL ve üzeri tutarlarda olmasını bekliyorum.”