Üst üste gelen zamlar sonrasında benzinde indirim! 21 Mayıs Opet, Shell, Petrol Ofisi akaryakıt fiyatları

Üst üste gelen zamlar sonrasında benzinde indirim! 21 Mayıs Opet, Shell, Petrol Ofisi akaryakıt fiyatları

Türkiye'de son haftada benzine gelen üst üste zamlardan sonra indirim haberi geldi. Üst üste gelen zamlar sonrasında benzinde indirim! 21 Mayıs Opet, Shell, Petrol Ofisi akaryakıt fiyatları

Türkiye'de son haftada benzine gelen üst üste zamlardan sonra indirim haberi geldi. Türkiye'de birçok ürün grubunun ekstra zam almasını sağlayan etkenler arasında yer alan lojistik şirketleri artan akaryakıt fiyatlarından şikayetçi. Özellikle Türkiye'de enflasyonun patlak vermesi ile birlikte her sektöre gelen zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor.

20 Mayıs 2022 itibariyle 5 ayda petrole geçen seneye oranla %230'u aşkın zam geldi. Geçen sene 7-8 TL bandında olan benzin fiyatları bu sene can sıkmaya devam ediyor. Benzine gelen zamlar sonrasında litresi 23,80 TL'den satışı yapılan akaryakıtta bu gece yarısı 1 TL'lik indirim gelmesi bekleniyor. Vatandaş ise 21 Mayıs itibariyle Opet, Shell ve Petrol Ofisi gibi akaryakıt şirketlerinde fiyatları araştırmaya başladı. İşte detaylar Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

DEVAM EDEN SAVAŞ FİYATLARI DOĞRUDAN ETKİLEMİŞTİ

Dünya piyasalarında yaşanan gelişmeler petrol fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Çin'de aktif olarak devam eden kovid-19 kısıtlamaları hafifletilirken, dünyada yaşanan Rusya Ukrayna savaşı da petrol fiyatlarını arttırmıştı. Petrole olan talep arttıkça fiyatlar yükseliş gösterirken Türkiye'de yüksek dolar kuru sebebiyle en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alıyor.

Avrupa Birliği ülkelerinin ve ABD'nin Venezuela'da petrol aradıklarına dair gelişmeler dünya piyasalarına düşerken yatırımcıların ise endişeleri azaldı. Yaşanan bu gelişmeler ise dünya piyasalarında bir anda can suyu olurken Türkiye'de bu gelişmelerden etkilendi. Gelen bilgiler doğrultusunda ise benzinin litresine 1,02 TL indirim yapıldı.

21 MAYIS CUMARTESİ OPET BENZİN FİYATLARI

21 Mayıs Cumartesi günü itibariyle benzine gelen 1,02 TL'lik indirim haberi sonrasında litresi 23,99 TL olan benzin, 22,97 TL'e düşecek.

21 MAYIS CUMARTESİ SHELL BENZİN FİYATLARI

Cumartesi günü itibariyle benzine gelen indirim haberi sonrasında Shell akaryakıt istasyonlarında 23,90 TL olan benzinin litresi 22,89 TL'e düşecek.

21 MAYIS CUMARTESİ PETROL OFİSİ BENZİN FİYATLARI

Benzinin litresi son gelen 1,68 TL ve 1,04 TL'lik zamlar sonrasında 23,87 TL'e yükselmişti. 1,02 TL'lik indirim sonrasında ise benzinin litresi Petrol Ofisi akaryakıt istasyonlarında 22,85 TL'e düşecek.