Türkiye Kasaplar Federasyonu açıkladı! Kurbanlıklara %30 zam geldi!

Türkiye Kasaplar Federasyonu açıkladı! Kurbanlıklara %30 zam geldi!

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte kurbanlıkların fiyatı da merak edilmeye başlandı. Bugün Türkiye Kasaplar Federasyonu'nun yaptığı açıklama ise herkesi oldukça şaşırttı. Peki 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte vatandaşlarda kurbanlık telaşı da artmaya başladı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar bir an önce alarak ellerini çabuk tutmak isterken, zamlar da peşini bırakmadı. Bu sene Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık koyunların fiyatları oldukça merak edilmeye başlandı. Vatandaşlar kurban kesebilmek için bütçelerini buna göre ayarlarken, gelen zamlar ise kurbanlık koyunları da vurdu.

Kurbanlık almak isteyen pek çok vatandaş, konu ile ilgili araştırmalar yaparken, ara ara zam haberleri de duyulmaya başlandı. Kurban Bayramı'na kadar devam etmesi beklenen bu zamlar ile birlikte fiyatların ise nasıl şekilleneceği ve vatandaşların bir kurbanlığı ne kadardan alacağı merak konusu haline geldi. Bugün Türkiye Kasaplar Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya göre ise geçen seneki kurbanlık fiyatları ile bu seneki kurbanlık fiyatlarının oldukça fark ettiği öğrenildi.

KURBANLIKLARA %25-30 ZAM!

Türkiye Kasaplar Federasyonu yaptığı açıklama ile bu seneki kurbanlık fiyatlarının geçen seneki kurbanlıklara göre %25-30 daha fazla olduğunu belirtti. Fakat bu zamların şu anki duruma göre oldukça normal görüldüğünü şu sözler ile belirtti;

“Diğer mamullere yüzde 200-300 zam gelirken, ete yüzde 30 gelmiş çok büyük bir para değil. Bizim üreticimizde bunu yemle besliyor. Kurbancılık ayrı bir sektör, bunu bilmeleri gerek, kurbanla, besicilik, kesimlik hayvan ayrı bir sektör. Kurbancılık 1-1,5 sene beklemek zorunda kalıyor. Onun için ne vatandaşımız üzülsün, ne de esnafımız üzülsün. Tüm esnaflarımız kurbanda vatandaşa hizmet için hazır”

Bu açıklamaların yanı sıra gelen zamların çok da büyük olmadığını vatandaşların şu an 50 kiloluk bir kurbanı 3 bin 500 TL'ye satın alabileceğini belirtti. Bahsedilen bu zamların çok abartıldığı dile getirilirken, hayvanların da Kurban Bayramı için oldukça yeterli olduğunu şu sözler ile açıkladı; “Bugün pazara giden kişi canlı 50 kilo bile desen 3 bin 200, 3 bin 500 TL'ye küçükbaşını alabilir. Yani öyle büyük bir zam yok. Yani zannediyorlar ki kurbanı geçen sene aldık 3 bine bu sene alacağız 10 bine yok öyle bir şey. Her sene spekülasyon yapılır, ‘hayvan yok, kurban yok’ böyle bir durum yok. Kurbanda mal varlığımız, etimiz, hayvanımız yeterli. O hayvanları kesecek kasabamız da yeterlidir”