TÜİK açıkladı: Mayıs ayında en yüksek reel getiri Amerikan Doları oldu

TÜİK açıkladı: Mayıs ayında en yüksek reel getiri Amerikan Doları oldu

Mayıs ayı için finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları açıklandı. TÜİK'in resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Amerikan Doları en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Detaylar haberin devamında...

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından Mayıs ayı için finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları açıklandı. TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı Amerikan Doları oldu. Aylık reel getiride zirvede olan Amerikan Doları'nın yanı sıra üç aylık ve bir yıllık veriler de merak konusu oldu. Peki; TÜİK tarafından açıklanan verilerin detayları neler? Habere ilişkin açıklamalar ve satır başları haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

AYLIK DEĞERLENDİRMEDE EN YÜKSEK REEL GETİRİ AMERİKAN DOLARI'NDA

Amerikan Doları'nın ardından yatırımcılarına en çok kazandıran yatırım kanalı ise Euro olarak açıklandı. Verilen grafikte aylık yüzde 3.86 değişim oranına sahip olarak yatırımcılarına en çok kazandıran Amerikan Doları'nın arkasında yer alan Euro ise aylık yüzde 1.61 değişim oranına sahip olarak ikinci sırada yerini aldı.

HANGİ YATIIM KANALLARI EN DÜŞÜK GETİRİ YA DA KAZANCI SAĞLADI?

Türkiye İstatistik Kurumu verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun yeni veri açıklamalarına göre Dolar Mayıs ayı için yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı oldu. TÜFE ile indirgenmiş reel getiri oranları şemasında zirvede olan ve yatırımcılara en çok kazandıran Amerikan Doları'nın yanı sıra yatırımcısına en çok kayıp yaşatan yatırım kanalları da yayınlandı. "Finansal yatırım araçlarının aylık reel getiri oranları, Mayıs 2022" başlığı ile TÜİK'in resmi internet adresinde paylaşılan veri grafiğine göre DİBS, BIST 100 ve mevduat faizi de yatırımcılarına en çok kayıp yaşatan yatırım araçlarından oldu.

YILLIK DEĞERLENDİRMEDE EN YÜKSEK REEL GETİRİ KÜLÇE ALTINDA

Finansal yatırım araçlarının aylık değerlendirmesinde zirvede olan Amerikan Doları, yıllık değerlendirmede ise birincilik sırasını külçe altına kaptırdı. Yüzde 8.76 gibi büyük bir yıllık değişim oranına sahip olan külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8.76 oranında reel getiri sağlarken, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 18,.72 oranında yatırımcısına kayıp yaşattı.

TÜİK tarafından her ay düzenli olarak paylaşılan finansal yatırım araçlarının aylık reel getiri oranları verileri ve grafiklerinin Temmuz ayı için olan yeni hali ise 8 Temmuz 2022'de TÜİK'in resmi internet adresinden vatandaşlarla paylaşılacak.