Torununa Bakanlara Devlet Desteği! Torunu Olanlara Ek Destek Ne Zaman Verilecek?

Torununa Bakanlara Devlet Desteği! Torunu Olanlara Ek Destek Ne Zaman Verilecek?

Torununa bakan büyükanne ve büyükbabalar için devler desteği açıklandı? Peki bu destekten kimler faydalanabilir? Başvurular nasıl yapılır? Detaylar haberin devamında...

Yapılan açıklama sonucunda torununa bakanlara devlet desteği verileceği açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ek destek ile ilgili tüm detayların bulunduğu bir açıklamada bulundu. Bu açıklama sonucunda vatandaşlar, destekten kimlerin faydalanabileceğinin yanı sıra başvuruların ne zaman yapılacağını merak etti. Peki torun parasından kimler faydalanabilir? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Kimler Faydalanabilir?

Bu ek destekten faydalanabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. Her vatandaşın başvuru yapamayacağı ve faydalanamayacağı bu destekten kimlerin yararlanabileceği oldukça merak edildi. Peki torunu olan kişiler için ek destek hizmetinden kimler faydalanabilir?

  • Başvuru yapmak isteyen kişilerin T.C. vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Bu kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak olan büyükannenin 65 yaşından küçük olması gerekmektedir.
  • Bakılan torunun, başvuru tarihinden itibaren 3 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.
  • Çocuğun anne ve babasının aldıkları maaşlarının yani ücret gelirlerinin limiti aşmaması gerekmektedir.
  • Annenin çalıştığı yerde işverenin, anne ile üçüncü dereceye kadar herhangi bir akrabalıklarının bulunmaması gerekmektedir.
  • Büyükannenin çocuk bakımını engelleyecek fiziksel ve ruhsal herhangi bir rahatsızlığının bulunmaması gerekmektedir.

Bu şartları karşılayan her birey, ek destek için başvuru yapabilmektedir. Peki başvurular nasıl yapılmaktadır?

Başvurular Nasıl Yapılmaktadır?

Başvuru yapabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Yukarıda belirtilen şartları karşılayan bireyler, belli başlı belgeleri alarak başvurularını tamamlayabilmektedir. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar kendi illerinde bulunan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine ya da Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüklerinden yapabilmektedir. Bu kurumlara giderken de mutlaka sağlık raporlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Peki başvurular hangi tarihe kadar geçerli olacaktır?

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Bugün yanı 12 Mayıs 2022 tarihi itibariyle başlayan başvuru süreci hakkında bitiş süresi ile ilgili net bir açıklama bulunmamaktadır.

Ek Desek Ne Kadar?

Başvuru tamamlanmış kişilerin alacakları ek ücret 425 TL olarak belirlendi. Bu miktar, başvurusu onaylanan kişilere PTT üzerinden ulaştırılmaktadır. Ayrıca bu ödemenin geri ödemesiz olduğu da yapılan açıklamada belirtildi. Bu açıklama üzerine torununa bakacak olan pek çok büyükanne ve büyükbaba, ödemelerini alabilmek için başvuruda bulundu.