Temmuz'da son sınıflara KYK burs ve kredi yatacak mı? Son KYK ne zaman yatacak?

Temmuz'da son sınıflara KYK burs ve kredi yatacak mı? Son KYK ne zaman yatacak?

Devlet tarafından üniversite öğrencilerine tanımlanmış olan burs ve krediler, yaz ayları da dahil olmak üzere 4 sene boyunca yatıyor. Son sınıflar ise mezun olmadan önce son olarak ne zaman burs ve kredi alabileceğini merak etti. İşte detaylar...

Devlet tarafından başvuru yapan her üniversite öğrencisine verilen burs ve krediler öğrenciler mezun olana kadar her ay belirlenen miktarda verilmektedir. Bu miktar, her sene farklı etkenlere göre değişiklik göstermektedir. Birinci sınıfta üniversiteyi kazandığı andan itibaren başvuru yapılması ile alınan kredi ya da burs, son sınıfa kadar devam etmektedir. Son sınıfa gelen öğrenciler ise bu burs ya da kredilerin son sınıfın yaz ayında da yatıp yatmayacağını merak etti. Peki son KYK ne zaman yatacak? Merak edilen soruların cevapları ve daha fazlası haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

TEMMUZ'DA SON SINIFLAR KYK ALACAK MI?

Öğrencilerin üniversite birinci sınıfta başvuru sonucunda değerlendirmeler ile aldıkları burs ve krediler, dört sene boyuncu belirli şartlara bağlı olarak öğrencilere verilmektedir. Bu şartların başında ise üniversite okunan bölüm değişmeksizin, dönem ortalamanın belirli bir sayının altına düşürmemek gelmektedir. Bu nedenle de öğrenciler, dört sene boyuncu burs ya da kredi alabilmek için bu gibi kriterlere dikkat etmektedir.

Öğrencilerin almaları gereken burs ya da kredi, kendisinin ve ailesinin maddi durumu göz önünde bulundurularak verilmektedir. Maddi durumuna göre bakılarak verilen burs ve krediler ise dört sene boyunca yaz ayları da dahil olmak üzere her ay yatmaktadır.

Bu sene mezun olan öğrenciler ise son olarak Temmuz ayında burs ya da kredi alıp alamayacağını merak etmiştir. Son olarak bu ayın başında burs ya da kredi alan öğrencilerin gelecek ay için ise burs ya da kredi alabilmeleri mümkün değildir. Mezun olan öğrenciler için öğrenim kredisi ya da bursu sona ermiştir. Öğrenim kredisi ve burslarının sona ermesi ile birlikte okulu geç kapanan öğrenciler sosyal medya platformlarında Kredi ve Yurtlar Kurumu'nu etiketleyerek mağduriyetlerini aktardı. Bazı üniversitelerin bazı bölümlerinin Temmuz ayının ortalarına kadar devam edecek olması üzerine üniversite öğrencileri KYK ödeneklerinin hesaplara yatırılmayacak olması sebebiyle bir ay boyunca ödenek alamayacaklarını belirtti.

Sosyal medya platformlarında, başta Twitter olmak üzere öğrencilerin Ziraat Bankası ve Kredi ve Yurtlar Kurumu'nu da etiketleyerek yaptıkları paylaşımlara geri dönüş yapılması bekleniyor.