Temmuz Ayında Yapılacak Zam İçin Yeni Detaylar Belli Olmaya Başladı

Temmuz Ayında Yapılacak Zam İçin Yeni Detaylar Belli Olmaya Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve emekliye temmuz ayında yapılacak zammı işaret ederek vatandaşların rahat bir nefes alabileceğini belirtti. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Geçtiğimiz günlerde temmuz ayında yapılacak memur ve emekliler için zam artışı gündeme gelerek önemli isimlerden açıklamalar peş peşe gelmişti. Yapılan açıklamalarla birlikte memur ve emekli maaşlarına beklenen zammın enflasyona göre yapılacağı belirtilmişti. Bu dönem öncesinde maaşlara yılda sadece bir kez zam yapılırken yeni gelecek çalışmayla birlikte zamlar yılda iki kere değişiklik gösterebilecek. Yapılan çalışma sayesinde memur ve emekli maaşları enflasyonun altında ezilmekten kurtulabilecek.

Vatandaşlar sürekli artan maliyetler ve giderler nedeniyle zor zamanlar geçirirken önemli isimlerden Temmuz ayında yapılacak zam hakkında detaylı bilgiler verilmeye başlandı. Temmuz ayında yapılacak zam ile birlikte tüm kesimlerin rahatlayacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve emekliye yapılacak zamların detayları hakkında bilgi verdi. Bakan Vedat Bilgin emeklilere sadece enflasyon farkı olarak değil, sosyal korumalarını destekleyecek şekilde bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Emeklilere ve memurlara yapılacak bu çalışma sayesinde alım gücü vatandaşlar için artmış olacak.

Yapılan çalışmada en önemli noktanın maaş artış oranlarının aylık enflasyon farkı üzerinden hesaplanması olmakta. Bu çalışma sayesinde her gün artan enflasyon oranları karşısında vatandaşların maaşları erimemiş olacak. Vatandaşlar tarafından beklenen zam öncesinde detayların net şekilde açıklanması ve zam oranlarının belirlenmesi oldukça önemli olmakta. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanan temmuz ayında yapılacak yeni düzenlemeler sayesinde tüm vatandaşların rahat bir nefes alacağı belirtilmekte. Açıklanan bu yeni düzenlemelerin yanında asgari ücretliye de “ara zam” yapılması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Bakan Vedat Bilgin yapılacak düzenleme içerisinde sadece enflasyon farkının değil, sosyal korumalarını destekleyecek bir çalışma yapıldığını belirtti. Bu çalışma sayesinde emekli vatandaşlar artan maliyetler karşısında ezilmeden yaşamlarını devam ettirebilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlenen kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada "Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız" açıklamasını yapmıştı. Asgari ücretlilerden vergi alınmaması için de çalıştıklarını belirten Bakan Vedat Bilgin, yapılan çalışmayla birlikte maaşlardaki verginin kaldırılması için geçmiş dönemde de birçok tepkide bulunduğunu açıkladı. Yaptığı bu çalışma sayesinde vergilerin kaldırıldığını belirten Bakan Bilgin, Temmuz ayında yapılması beklenen zamlarında vatandaşları memnun edeceğini açıkladı.