Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşına ne kadar zam geleceği açıklandı!

Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşına ne kadar zam geleceği açıklandı!

Türkiye'de artan dolar kuru sonrasında patlak veren enflasyon vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Emekliler bu haber sizi ilgilendiriyor! Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşına ne kadar zam geleceği açıklandı!

Türkiye'de artan dolar kuru sonrasında patlak veren enflasyon vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Emekliler bu haber sizi ilgilendiriyor! Türkiye'de emekli olan birçok vatandaşın merakla beklediği yılın ikinci döneminde maaşlara zam gelmesi bekleniyor. Artan enflasyon sonrasında vatandaşın cebinde ki Türk Lirası her geçen gün erimeye başladı.

Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ile birlikte vatandaş ne yapacağını şaşırırken müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Vedat Bilgin yaptığı açıklama ile birlikte emeklileri ve işçilerin hakkını enflasyon karşısında ezdirmeyeceklerini açıkladı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise Temmuz ayında en düşük emekli aylığı ne kadar olacak merak ediliyor. İşte detaylar..

OCAK'TA EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 2500 TL OLMUŞTU

Türkiye'de yeni yılın gelmesi ile birlikte artan enflasyon oranlarına karşın gelen açıklamalar doğrultusunda en düşük emekli aylığı 2500 TL seviyesine çıkartılmıştı. Yeni yıldan itibaren geçen 5 ay da ise enflasyon her geçen gün artmaya devam etti. Emeklinin aldığı en düşük aylık zar zor geçinmesine yardım ederken Temmuz ayında zam geleceğine dair yeşil ışık Bakan Vedat Bilgin'den geldi.

Geçen günlerde imza törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TEMMUZ'DA YAPACAĞIMIZ DÜZENLEMELER VAR!"

Temmuz'da yapacağımız düzenlemeler var diyen Vedat Bilgin sözlerine şu ifadelerle devam etti. "3600 ek gösterge meselesi sadece çalışanların değil, aynı zamanda emekli kamu çalışanlarının emekliliğini ilgilendiren bir sorundur. Temmuz'da yapacağımız düzenlemeler var. Emeklilerin maaşlarını, kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzereyiz" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA YENİ DÜZENLEME YOLDA!

Temmuz ayında yapılacak maaş iyileştirmelerine ilişkin detaylar belli olmaya devam ediyor. Kulis iddialarına göre Temmuz ayında yapılacak emekli aylıklarına ilişkin düzenlemelerde en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi gündemde ki yerini koruyor.

Buna göre ise emekli aylıklarının 4000 TL üzerinde olması gündemde konuşulan konular arasında yer edindi. Buna göre ise emeklilik günü ve emekli aylıklarının bağlandıkları tarihlere göre emeklilerin aylıkları 6000 TL'i aşacak. Gelişmeler geldikçe Gürses Gazetesi adresinde olmaya devam edecek.