Temmuz ayında asgari ücretlilere zam gelecek mi? Asgari ücret maaşı ne kadar olacak?

Temmuz ayında asgari ücretlilere zam gelecek mi? Asgari ücret maaşı ne kadar olacak?

Bugün Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte Ocak ayından itibaren 5 aylık fark belli oldu. Temmuz ayında asgari ücretlilere zam gelecek mi? Asgari ücret maaşı ne kadar olacak?

Bugün Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte Ocak ayından itibaren 5 aylık fark belli oldu. Memur emeklilere yılda 2 kez enflasyon oranlarına bağlı olarak gelen maaş iyileştirmeleri asgari ücretli için bu sene geçerli olması bekleniyor. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın canını yakmaya devam ederken asgari ücret rakamlarının ise Temmuz ayında zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu oldu.

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının bugün açıklanması ile birlikte 12 aylık fark yüzde 73,50 olarak açıklandı. 5 aylık enflasyon farkı ise %35,64 olarak açıklandı. Gelen bu rakamlar sonrasında ise Haziran ayına kadar 6 aylık enflasyon rakamlarının %40'ı geçmesi bekleniyor. Asgari ücretlinin gözü kulağı ise hükümetten gelecek açıklamalarda..

ASGARİ ÜCRETLİYE TEMMUZ AYINDA ZAM VAR MI?

Memur ve emekli Temmuz ayında en az yüzde 35,64 zam alacak. Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte emeklilerin en az yüzde 40,13 zam alması bekleniyor. Gelen bu açıklamalar sonrasında ise ülkede milyonlarca asgari ücretli maaş iyileştirmeleri bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamalarda işçi ve emekçi vatandaşların haklarını koruduklarını ve onlar için en doğru kararları açıklayacaklarını açıklamışlardı. Bakan Vedat Bilgin tarafından gelen bu açıklamalar sonrasında ise asgari ücretliye maaş iyileştirmesi için yeşil ışık yanmıştı. Gelen bu açıklamalar sonrasında ise Temmuz ayında asgari ücret rakamlarının ne olacağı merak ediliyor.

GÜNCEL ASGARİ ÜCRET RAKAMLARI

www.gursesgazetesi.com

ASGARİ ÜCRET5.004,00
SGK PRİMİ% 14700,56
İŞSİZLİK SİG. PRİMİ % 150,04
KESİNTİLER TOPLAMI750,60
NET ASGARİ ÜCRET4.253,40

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRETLİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Ocak 2022 itibari ile net asgari ücret rakamları 4.253,40 TL olarak açıklanırken Temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon verileri sonrasında memur, emekli maaşları belli olacak.

Asgari ücretliler için ise henüz herhangi bir açıklama gelmezken net asgari ücret rakamlarının 6 bin TL'yi bulacağı söyleniyor. Gündeme düşen bu iddialar uzun bir süre konuşulurken bu noktada hükümet nasıl bir adım atacak merakla bekleniyor.

Enflasyon oranları maaş iyileştirmelerinde önemli bir rol oynayacak. Asgari ücretli vatandaşlar için ise müjdeli haberin Haziran ayı içerisinde gelmesi bekleniyor.