Temmuz ayında Asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak?

Temmuz ayında Asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak?

Temmuz ayında asgari ücrete ciddi miktarda zam gelmesi bekleniliyor. Asgari ücrete yapılması planlanan zam oranlarının 3 farklı formül üzerinden yapılacağına dair iddialar bulunmaktadır. Asgari ücret ne kadar olacak? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Temmuz ayında asgari ücrete ciddi miktarda zam gelmesi bekleniliyor. Asgari ücrete yapılması planlanan zam oranlarının 3 farklı formül üzerinden yapılacağına dair iddialar bulunmaktadır. Asgari ücret ne kadar olacak?

Kurban bayramı öncesinde ülke genelinde emekli, memur ve asgari ücretlilerin maaşlarına ciddi oranda zam yapılması bekleniliyor. Ocak ayından beri açıklanan enflasyon rakamları neticesinde maaş zamları belirlenmektedir. Türkiye'de emekçilerin aldıkları ücretlerin enflasyon karşısında eriyip gitmesi ve ciddi oranda fiyat artışlarının yaşanması sebebiyle ülke ekonomisinde yaşanan genel sorun karşısında asgari ücretliler maaşlarıyla geçim sağlayamamaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk-İş Başkanı Atalay tarafından yapılan toplantı sonrası olumlu yanıtlar geldi. Temmuz ayında emekli, memur ve asgari ücretlilere özellikle de asgari ücretliyi rahatlatacak 3 formüllü zam tablosunun gündem de olduğu belirtildi.

Numan Kurtulmuş'un asgari ücret konusunda yaptığı açıklamada, Temmuz ayında emekli ve memurlara yapılacak gelir artışını aynı şekilde asgari ücretliye de yapılması için ilgili çalışmaları bakanlığımızın önünde bulunuyor. Çalışmalar yapılmaktadır ilerleyen günlerde inşallah temmuz ayıyla birlikte sabit gelirli vatandaşlarımızın alım gücünü rahatlatacak bir dokunuş yapılacaktır. Asgari ücrete gelecek ikinci zam üzerinde farklı çeşitlerde çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaları bakanlık kamuoyu ile paylaşacaktır.

Bakan Vedat Bilgin, çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Ülke genelinde kamu veya özel sektörden emekli olmuş SSK ve Bağ-Kur emeklileri üzerinde ciddi oranda maaş artışını sağlayacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece emekli maaşı değil aynı zamanda memur maaşlarında da artış sağlanacaktır. Temmuz ayında oluşacak maaş artışlarının ülke genelinde yaşanılan enflasyon karşı ciddi boyutta zam oranları gelecek. Aynı şekilde emekçilerin asgari ücretli çalışanları rahatlatacak 3 farklı formül üzerinde çalışma var. 'Benim devletim benim yanımdadır' ifadesini söyletecek çalışmaları da Türkiye gerçekleştirecek potansiyelde.