Temmuz asgari ücret ikinci zammı için şok iddia! Asgari ücret 6 bin TL olabilir!

Temmuz asgari ücret ikinci zammı için şok iddia! Asgari ücret 6 bin TL olabilir!

Türkiye'de gözler Temmuz ayında yapılacak zamlara çevrildi. Temmuz asgari ücret ikinci zammı için şok iddia! Asgari ücret 6 bin TL olabilir!

Türkiye'de gözler Temmuz ayında yapılacak zamlara çevrildi. Yeni yılın gelmesi ile birlikte artan dolar kuru ve enflasyon ile birlikte başta asgari ücret olmak üzere, emekli aylıkları ve memur maaşlarına düzenleme gelmişti. Yeni yılın ardından geçen 5 ay içerisinde ise vatandaşlar enflasyon karşısında ezilirken gözler Temmuz'da gelmesi muhtemel ikinci zamma çevrildi.

Vatandaşların alım güçleri her geçen gün erimeye devam ederken kulislerden gelen "asgari ücret 6 bin TL olacak" iddiası ise gündeme bomba gibi düştü. Vatandaşın en önemli gündemi olan ekonomik problemler ile ilgili gözler Temmuz ayına çevrildi. Yıl ortasında gelecek 6 aylık enflasyon oranlarına göre birçok sektörde ki çalışanlara maaş iyileştirmesi yapılacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINA YEŞİL IŞIK GELDİ!

vedat-bilgin-asgari-ucret.jpeg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim" diye konuştu.

Bakan Vedat Bilgin'in bu açıklamaları sonrasında ise Türkiye'de asgari ücretli çalışan vatandaşlara maaş iyileştirmesi yapılacağı neredeyse kesinleşti. Gelen bu gelişmeler sonrasında ise asgari ücretin ne kadar olacağı büyük merak konusu oldu.

Bakan Bilgin, "Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var" dedi.

ENFLASYON FARKINI İÇEREN BİR ARTIŞ OLACAK

"Burada bu gün Isparta’mız da bir diğer haberi daha vermek istiyorum. Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum."

ASGARİ ÜCRET 6 BİN TL Mİ OLACAK?

Sosyal medyada en sık konuşulan konular arasında yer edinen asgari ücret düzenlemesi ile ilgili gelişmeler Temmuz ayında kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Son günlerde gündeme düşen "asgari ücret 6 bin TL" iddiası ise vatandaşın en merak ettiği konular arasında yer ediniyor. Buna göre ise asgari ücretin 6 bin TL olması durumunda Türkiye'de birçok sektörde ki fiyat artışlarının devam edeceği düşünülüyor. Özellikle asgari ücretin artması ile birlikte işverenlerin zor durumlara gireceği paydaşlar arasında sesler yükselirken neler olacak merakla bekleniyor.