TCMB Merakla Beklenen Politika Faiz Kararını Açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

TCMB Merakla Beklenen Politika Faiz Kararını Açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Haftalardır merakla beklenen Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası ne kararı aldı? İşte detaylar..

Türkiye'de son haftalarda merakla beklenen gelişmeler arasında yer alan Merkez Bankası faiz kararı ne oldu araştırılıyor. Vatandaşların yatırımları ve şirketlerin alım/satım dengeleri için beklediği faiz kararı 26 Mayıs 2022 Perşembe saat 14:00'da kamuoyu ile paylaşıldı. Öncesinde Türkiye'de faiz kararına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken vatandaşların merakla bekleyişi uzun süre devam etti.

Ekonomistler ve finans uzmanları Merkez Bankası faiz kararı sonrasında neler olacağına ilişkin açıklamalar yapmak adına faiz kararını beklemekte. 26 Mayıs Perşembe günü Merkez Bankası faiz kararı 14:00'da açıklanması bekleniyordu. Türkiye'yi yakından etkileyecek bu faiz kararı sonrasında dolar, euro ve altında nasıl gelişmeler yaşanacak merak ediliyor.

26 MAYIS 2022 PERŞEMBE MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün aldığı toplantı sonrasında faiz kararını açıkladı.

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

PPK ÖNCEKİ 4 TOPLANTIDA FAİZE DOKUNMADI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bugün saat 14.00'da faiz kararını açıklayacak. Geçen sene Eylül ayından Aralık ayına kadar hızlı bir şekilde devam eden 500 baz puanlık indirim sonrasında ise Türkiye'de dövizler fırlamıştı. Politika faizi Türkiye 14'e kadar indirilirken 2022 yılı itibari ile birlikte ise PPK, 4 toplantıda herhangi bir faize dokunmadı.

Vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı merakla beklenen gelişmeler arasında ki yerini koruyor. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise 14:00'da açıklanması beklenen faiz kararı Gürses Gazetesi adresinde yer alacak.

BU YIL BEKLE-GÖR STRATEJİSİ UYGULANMIŞTI! GEÇEN AYKİ KARAR METNİ MERAK EDİLİYORDU!

PPK geçen yıl üst üste gerçekleştirdiği faiz indirimleri sonrasında ise bu sene "bekle-gör" stratejisini uyguladı.

"Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve kararlılıkla sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiştir. Alınmış olan kararların birikimli etkileri yakından takip edilmekte ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir" ifadeleriyle açıklanmıştı.