Tarım destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Tarım destek ödemeleri yattı mı?

Tarım destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Tarım destek ödemeleri yattı mı?

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte yerli üretim için kollar sıvandı. Tarım destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Tarım destek ödemeleri yattı mı?

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte yerli üretim için kollar sıvandı. Çiftçinin artan mazot, gübre vs. gibi maliyetlerinin ardından yerli üretimde harekete geçildi. Yerli üretimi desteklemek adına ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi açıklamalarda bulundu. Tarım ve Orman bakanı Vahit Kirişçi yaptığı açıklama ile birlikte 3,2 milyar Türk Lirası tarımsal destekleme ödemelerinin başladığını açıkladı. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

Tarım ve Orman bakanı Vahit Kirişçi tarafından yapılan açıklamalar sonrasında ise Türkiye'de binlerce çiftçi merakla tarım ödemelerini bekliyor. Çiftçilere yapılacak destek ödemelerinin yatıp yatmadığını araştıran vatandaşlar ise nereden sorgulayacaklarını araştırmaktadırlar. Tarım destek ödemelerini e-devlet üzerinden sorgulayabilecek olan vatandaşlar detayları araştırıyor.

TARIM DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI? (15 MAYIS 2022)

14 Mayıs tarihi itibari ile başlayan tarım destek ödemeleri toplamda 3 milyar 176 milyon 677 bin 292 bin TL'lik ödenek ayrıldı.

VAHİT KİRİŞÇİ ÖDEMELERİN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

Bakan Kirişci, tarımsal destek ödemeleri kapsamında yaklaşık 3 milyar 582 milyon liralık desteğin, bugün (15 Nisan 2022 Cuma) itibariyle üreticilerin hesaplarına aktarmaya başlayacaklarını söyledi.

Bakan Krişci'nin açıklaması şu şekildedir:

"Tarım ve Orman Bakanlığı olarak vermiş olduğumuz desteklerle üreticilerimizin her zaman yanında olduk. Üreticilerimize desteklerini devam ettiren Bakanlığımız, bu kapsamda toplamda yaklaşık 3 milyar 582 milyon 67 bin 553 liralık destekleme ödemesini bugünden itibaren üreticilerimizin hesaplarına aktarmaya başlayacak. Verilecek destekleme ödemeleri;

Alan Bazlı Ek Girdi Desteği 3.267.722.461 Lira

Mazot ve Gübre Desteği 313.860.407 Lira

Hayvan Gen Kaynakları Desteği 484.685 Lira

Olmak üzere toplamda 3.582.067.553 TL'lik destekleme ödemesini bugünden itibaren üreticilerimizin hesaplarına aktarmaya başlıyoruz.

Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun"