SSK'lı ve Bağkur'lu emekliler Temmuz ayında ne kadar zam alacak? 2000 yılından önce ve sonra olanlar, zam oranı açıklandı!

SSK'lı ve Bağkur'lu emekliler Temmuz ayında ne kadar zam alacak? 2000 yılından önce ve sonra olanlar, zam oranı açıklandı!

Son günlerde gündemde ki yerini koruyan konular arasında yer alan Temmuz ayı maaş iyileştirmelerine dair detaylar belli olmaya devam ediyor. SSK'lı ve Bağkur'lu emekliler Temmuz ayında ne kadar zam alacak merakla araştırılıyor.

Son günlerde gündemde ki yerini koruyan konular arasında yer alan Temmuz ayı maaş iyileştirmelerine dair detaylar belli olmaya devam ediyor. Emekli ve memur vatandaşları için Temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı merakla araştırılırken hükümet kanadından gelen açıklamalar ise yakından takip ediliyor.

Haziran ayının ilk haftasında açıklanan Mayıs ayı enflasyon verileri sonrasında iktisatçılar maaş hesaplamaları yapmaya başladı. Gündeme her geçen gün Haziran ayı enflasyonu tahminleri ile maaş zamları gündeme düşerken SSK'lı ve Bağkur'lu emeklilerin alacağı iyileştirmeler yanıtsız kalıyor.

Merkez Bankası tarafından enflasyon verilerinin paylaşılmasının ardından 6 aylık beklenti anketi kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre ise çift hesaplamalar uzman kişiler tarafından vatandaş ile paylaşıldı. Elde edilen 5 aylık enflasyon verilerine göre emekli ve memurlara yapılması kesinleşen zam oranı yüzde 35'i geçecek.

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 40'I BULDU

Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen 6 aylık beklenti anketine göre enflasyon beklentisi Haziran ayı tahminleri ile birlikte yüzde 39,71'i geçiyor. Beklenti anketinden elde edilecek veriler doğrultusunda yapılacak zam oranlarının yüzde 40 olarak açıklanması konuşuluyor.

2000'DEN ÖNCE EMEKLİ OLAN SSK'LILAR NE KADAR ZAM ALACAK?

Elde edilen enflasyon verileri ile vatandaşın alacağı zam karşılaştırmaları yapılırken 2000 yılı öncesinde emekli olmuş SSK'lı vatandaşların alacağı en düşük emekli aylığı 4 bin 466 Türk Lirası'na yükselecek.

2000'DEN ÖNCE EMEKLİ OLAN BAĞKUR'LULAR NE KADAR ZAM ALACAK?

6 aylık enflasyon beklentilerine göre 2000'den önce emekli olan Bağkur'lu vatandaşların alacağı en düşük emekli aylığı 4 bin 118 TL olacak.

2000 SONRASI EMEKLİ OLMUŞ SSK VE BAĞKUR'LU NE KADAR ZAM ALACAK?

Türkiye'de Ocak ayı itibari ile 2000 yılı sonrasında emekli olmuş vatandaşların en düşük aylıkları 2 bin 500 TL seviyesine yükseltilmişti. 2000 yılı sonrasında emekli olan SSK ve Bağkur'lu vatandaşlar 6 aylık enflasyon beklentisine göre en düşük 2 bin 851 Türk Lirası maaş alacak.

Taban emekli aylığının Ocak ayında olduğu gibi enflasyon oranlarının üzerinde yapılacak bir artış ile birlikte minimum 3 bin 750 TL seviyelerine yükseltilmesi bekleniyor.