SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşı ne kadar artacak? Gözler, refah payı rakamında..

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşı ne kadar artacak? Gözler, refah payı rakamında..

TÜİK'in enflasyon rakamlarını duyurması sonrasın da memurlara yapılacak olan zam oranları da belli oldu. Diğer taraftan, emekliler 'Emekli maaşım ne kadar artacak?' 'Asgari emekli maaşı ne kadar?' şeklinde sorulara yanıt ararken taban maaşı 7 bin 500 lira altı olan emeklilere fazla ödemenin yapılıp yapılmayacağı da araştırılıyor. İşte detaylar..

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ REFAH PAYI İLE NE KADAR ZAM ALACAK?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş; konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Emekli maaşı artışının asgari ücret artışıyla orantılı olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz ay asgari ücrete yüzde 35 zam yapıldı. Emekli maaşının yüzde 35 artacağını bekliyoruz.

Enflasyon ve enflasyondaki keskin artışla birlikte memur maaşlarına beklenenin üzerinde zam yapıldı. Emeklilerin aynı oranda artmasını beklemiyoruz.

SEYYANEN ZAM İLE SORUN ÇÖZÜLDÜ'

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşı ne kadar artacak

Memurların maaşı asgari ücrete paralel olarak artacak. Daha önce yaptığımız açıklamaların içeriğinde n düşük memur maaşının diğer memur maaşı arasındaki farkın kapandığından bahsetmiştik. Seyyanen'deki artış ile beraber bu sorun büyük ölçüde çözüldü. Böyle bir düzenleme ile en düşük emekli maaşı ve diğer emekliler arasındaki farkı kapatmanın mümkün olmadığına inanıyoruz.

‘EMEKLİLERE KADEMELİ ARTIŞ'

Yani yüzde 35 zam tüm emeklilere sunulmuyor. Bazı kademeli ücret artışları olacak. Örneğin 10.000 TL ile 12.000 TL arasında maaş alanlar için farklı bir oran, 12 bin 500 TL ila 15 bin TL arası maaş alanlar için farklı bir oran artışının, emekli olacakların TL mağduriyetini ortadan kaldıracağına inanıyoruz.

REFAH PAYI ARTIŞI NE KADAR OLACAK?

Emekliler için sosyal yardım oranının yaklaşık %15'e çıkmasını bekliyorum. Bu şekilde, refah oranındaki %20'lik enflasyon farkının üzerinde %15'lik bir artışın toplamda %35'lik bir artışa yol açabileceğini düşünüyorum.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN NETLEŞİR?

Kısa süre içinde netleşeceğini düşünmekteyim. Bu ayın sonunda yeni emekli maaşı netleşecek. Artan maaşlar, emeklilerin maaş çeklerini alacakları takvimde artırılacak. Temmuz ayında alacakları zammı mutlaka alacaklar."

Kaynak:Gürses Gazetesi