Son dakika gelişmesi şimdi açıklandı! Emeklilerin merakla beklediği kurban ikramiye tutarı belli oldu!

Son dakika gelişmesi şimdi açıklandı! Emeklilerin merakla beklediği kurban ikramiye tutarı belli oldu!

Emeklilerin her bayram öncesi merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan bayram ikramiye tutarları bu sene belli oldu. Son dakika gelişmesi şimdi açıklandı! Emeklilerin merakla beklediği kurban ikramiye tutarı belli oldu!

Emeklilerin her bayram öncesi merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan bayram ikramiye tutarları bu sene belli oldu. Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği gelişmeler arasında yer alan Kurban bayramı ikramiyelerinin ne kadar olacağına ilişkin detaylar belli olmaya başladı. Temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon verilerine göre emekli, memur ve asgari ücretli çalışanlara maaş iyileştirmeleri yapılacak.

Temmuz ayında merakla beklenen Kurban Bayramı ikramiyelerine ilişkin detaylar ise netleşmeye başladı. Milyonlarca emekli Kurban Bayramı ikramiyelerinde artış olup olmayacağını araştırmaya başladı. Emeklilerin maaş hesaplarına Kurban bayramında ikramiye ödemeleri yatırılıyor. Ramazan bayramı ikramiyelerine bu sene zam gelmezken Kurban bayramı için ise ne kadar zam geleceği araştırılmaya başlanmıştı. Ramazan bayramında yatırılan 1100 TL tutarı Kurban Bayramı ikramiyeleri için de geçerli olup olmayacağı araştırılıyor.

Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri bayram öncesinde ki haftada emeklilerin hesaplarına yatırılmış olacak. Ramazan bayramında da yatırılan ikramiye tutarları Kurban Bayramı için de aynı şekilde geçerli olacağı öğrenildi.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYE TUTARI BELLİ OLDU

Ramazan Bayramı'nda açıklanan emekli ikramiye tutarlarına ilişkin açıklamalar Kurban Bayramı'nda da geçerli olması bekleniyor. Bayramda 2022 yılı için toplam ikramiye tutarlarının 2.200 TL olacağı söylenmişti. Ramazan Bayramı döneminde emeklilerin maaş hesaplarına bin 100 TL yatırılırken Kurban bayramı için de ikramiye ödemelerinin bin 100 TL olarak hesaplara yatırılacağı öğrenildi.

ZAM İSTEKLERİ KARŞILIK BULMADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ramazan bayramı öncesinde emekli ikramiyelerine zam gelmeyeceğini açıklamıştı. Türkiye için ikramiye tutarlarının büyük bir ödeme tutarına ulaştığı ve bu dönemde ise ikramiye tutarlarının olduğu gibi sabit kalacağı öğrenilmişti.

Gündemde Kurban Bayramı için ikramiye tutarlarına ilişkin zam iddiaları gündeme gelirken bu bayram içinde ödeme tutarları bin 100 TL olarak sabit kalacak.

KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

2022 yılında Kurban Bayramı tarihleri araştırılmaya başlandı. Buna göre Türkiye'de 9 Temmuz Cumartesi günü başlayan Kurban Bayramı 12 Temmuz Salı günü bitecek. Bu sene de Kurban Bayramı tatili için süreler uzamayacak.

  • Kurban Bayramı ilk gün : 9 Temmuz Cumartesi
  • Kurban Bayramı ikinci gün : 10 Temmuz Pazar
  • Kurban Bayramı üçüncü gün : 11 Temmuz Pazartesi
  • Kurban Bayramı dördüncü gün : 12 Temmuz Salı