Son dakika! EYT düzenlemesinde flaş iddia! 17 Ağustos depremi EYT'yi de salladı! Kapsam genişletilecek!

Son dakika! EYT düzenlemesinde flaş iddia! 17 Ağustos depremi EYT'yi de salladı! Kapsam genişletilecek!

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT düzenlemelerinde nerede ise sona gelinmişken konuya ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı ve kapsamın genişletileceği öne sürüldü. İşte ayrıntılar…

2021 yılının son çeyreğinden bu yana pek çok farklı faktör çerçevesinde giderek ağırlaşan gündelik hayat şartları, sene başından bu yana hükümet yetkililerinden birçok başlığa ilişkin yeni düzenleme açıklamalarının gelmesine sebep oldu. Bu kapsamda ocak ayının başında açıklanan yüksek oranlı maaş zamları ile başlayan yeni dönem, kurumların yönetiminde bulunan diğer kategorilerde de kendisini hissettirdi. Yapılan yeni dönem düzenlemelerinin muhataplarından birisi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni kararlara imza attı.

Sene başından gerçekleştirilen toplantılar kapsamında kameraların karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Vedat Bilgin, bu sene bakanlığın birçok farklı konu başlığı altında düzenleme çalışmaları yürüteceğini bildirdi. İlgili çalışma planlına 3600 ek gösterge düzenlemeleri ile başlayan bakanlık, temmuz ayının başında ise EYT çalışmalarına başladı.

Senelerdir hükümet yetkililerine seslerini duyurmaya çalışan EYT’lilere yeni dönemde düzenleme çalışmalarının müjdelenmesinin ardından heyecanlı bir bekleyiş başladı. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve bu kapsamda da önemli bilgiler veren Bakan Bilgin yeni yasa için aralık ayının başını işaret ederken bugün düzenleme çalışmasının kapsamında değişiklik yapılabileceği iddiası öne sürüldü. Yeni iddia ile birlikte EYT yasasının kimleri kapsayacağı araştırılmaya başlandı.

EYT YASASINDA GERİ SAYIM DEVAM EDİYOR!

son-dakika-eyt-duzenlemesinde-flas-iddia-2.jpg

Yaklaşık olarak 5 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni EYT yasasına ilişkin çalışmalar devam ederken ilk etapta 1,5 milyon kişinin emeklilik hakkına kavuşacağı tahmin ediliyor. Konuya ilişkin heyecanlı bekleyiş devam ederken yasanın en geç aralık ayının ilk haftasında Meclis’e sunulması bekleniyor.

EYT KAPSAMI GENİŞLETİLECEK Mİ?

Normal şartlarda 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlayan vatandaşları kapsayacağı düşünülen yeni EYT yasasına ilişkin flaş bir iddia ortaya atıldı. EYT kapsamının 31 Aralık 1999 tarihine kadar genişletilmesi iddiasına ilişkin açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, şu ifadeleri kullandı: “8 Eylül 1999 tarihinde 4447 sayılı yasa çıktığında büyük depremin üzerinden yalnızca 21 gün geçmişti. İnsanların can derdine düştüğü o dönem içerisinde işe girişler çok önemli değildi, işyerleri yıkıldı. Bu neden ile birçok kişi işe başlayamadı. Fiilen başlamış olsalar dahi Sosyal Güvenlik Kurumu’na geç bildirildi. Bu neden ile EYT kapsamı genişleyebilir.”