Son Dakika: Doğalgaza yüzde 30 zam geldi!

Son Dakika: Doğalgaza yüzde 30 zam geldi!

Gelen son dakika haberi ile doğalgaza yüzde 30 zam geldiği öğrenildi. Gelen zammın ardından doğalgazın metreküp bakımından satış fiyatı merak konusu oldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Doğalgaza son gelen yüzde 35 zammın ardından bugün vatandaşları üzecek olan o haber geldi. Bugün son dakika haberi ile doğalgazın metreküp satış fiyatına yüzde 30 zam yapıldığı açıklandı. Bu zam haberinin ardından güncel doğalgaz fiyatları da merak konusu oldu.

Son dönemde art arda gelen zamların ardından doğalgaza da yeni bir zam geleceği konuşuluyordu. Bu haberlerin ardından Nisan ayında gelen zammın üzerine bugün itibariyle geçerli olacak şekilde yeni bir zam geldi. Doğalgaza gelen bu zammın ise hangi tarifeler için geçerli olacağının yanı sıra güncel fiyatlar da merak konusu oldu.

NİSAN AYINDA NE KADAR ZAM GELMİŞTİ?

Son olarak Nisan ayında gelen zammın üzerine vatandaşlar güncel olarak doğalgazın satış fiyatlarını merak etmeye başladı. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Doğalgaza yüzde 35 zam geldi. Bu zamların ardından ise fiyatlar şu şekildeydi;

  • Konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı - 2 bin 511 TL ( bin metreküp doğalgaz)
  • Sanayi aboneleri için tarifesi için uygulanacak olan fiyat ise - 9 bin 450 TL (bin metreküp doğalgaz) olarak belirlendi.
  • Elektrik üretim amaçlı tarifenin fiyatı ise - 10 bin 750 TL (bin metreküp doğalgaz) şeklindeydi.

DOĞALGAZA YÜZDE 30 ZAM!

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 30 zam geleceği açıklandı. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar güncel metreküp bazında doğalgaz satış fiyatı merak konusu oldu. Geçtiğimiz aylara oranla büyük bir fiyat değişikliği görülen doğalgaz satış fiyatlarının güncel hali ise kısa sürede gündem haline geldi. Bu gelen zamların ise Haziran ayından itibaren geçerli olacak şekilde evlerde kullanılan doğalgaza zammın uygulanması kararlaştırıldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Haziran ayı için gelen zamların ardından fiyatlar şu şekilde belirledi;

  • Konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı - 3 bin 264 TL ( bin metreküp doğalgaz)
  • Sanayi aboneleri için tarifesi için uygulanacak olan fiyat ise - 10 bin 416 TL (bin metreküp doğal gaz) olarak belirlendi.