Sigaralara Haziran'da ÖTV Zammı! En Ucuz Sigara Ne Kadar Olacak?

Sigaralara Haziran'da ÖTV Zammı! En Ucuz Sigara Ne Kadar Olacak?

Türkiye'de yeni yıl itibari ile en fazla zam gelen ürünler arasında yer alan sigaralara Haziran ayında ek ÖTV zammı gelmesi bekleniyor. Sigaralara Haziran'da ÖTV Zammı! En Ucuz Sigara Ne Kadar Olacak?

Türkiye'de yeni yıl itibari ile en fazla zam gelen ürünler arasında yer alan sigaralara Haziran ayında ek ÖTV zammı gelmesi bekleniyor. 5 Mayıs ve 6 Mayıs tarihlerinde tüm sigara gruplarına gelen zam sonrasında ise vatandaşların merakla beklediği yeni zamlar ne zaman gelecek araştırılmaya başlandı. Mayıs ayına kadar sigaralara toplamda 6 TL zam yapılması beklenirken sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ise sigaraya ÖTV zammı da gelecek. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

Türkiye'de yeni yıldan itibaren dördüncü kez zam gelen sigaralar 20 TL altında yer alırken şimdilerde ise en ucuz sigara raflarda 25,50 TL'den alıcı buluyor. Sigaraların yeni gelecek zam ile birlikte 28 - 30 TL'e kadar çıkması beklenirken sektör kaynaklarından elde edilen kulis iddiaları doğrultusunda ise sigaralara ÖTV zammı gelmesi bekleniyor.

HAZİRAN AYINDA SİGARALARA DEV ZAM YOLDA!

Türkiye'de dolar kurunun artması ve enflasyonun patlak vermesi ile birlikte birçok ürüne zam gelmişti. Zam gelen ürünler sonrasında ise vatandaşlar zor günler geçirirken Türkiye'de 25 milyondan fazla kişinin tükettiği sigaralara ise gelmesi muhtemel zam çok konuşulacak.

Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte dünyadaki ham madde sıkıntısı yaşanırken artan enflasyon ile birlikte ise fiyatlar can sıkmaya devam ediyor. Son olarak sigaralara gelmesi beklenen 6 TL'lik zammın parçalara bölünerek yapılması bekleniyordu. Buna göre ise Mayıs 5 ve 6 tarihlerinde gelen zamların ardından Mayıs ayı sonuna doğru yeni zammın gelmesi bekleniyor.

SİGARALARA ÖTV ZAMMI!

Geçen sene Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KDV ve ÖTV'lerde sınırsız düzenleme ve %300'e kadar arttırım gerçekleştirmesi yayınlanmıştı. Buna göre ise sigaralarda artan fiyatlar sonrasında Haziran ayında ÖTV zammı gelmesi bekleniyor.

Güncel sigara ÖTV zamlarının üstüne ek %30 ÖTV zammının geleceği konuşulurken buna göre ise en ucuz sigaranın Haziran ayı içerisinde 25,5 TL + 9 TL = 34,5 TL olması bekleniyor.

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda bu gelişmeler tamamen iddia niteliğinde yer alıyor. Gelişmeler geldikçe Gürses Gazetesi adresinde yer almaya devam edecek.