Sıfır ve ikinci el araç almak isteyenler dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor: ÖTV...

Sıfır ve ikinci el araç almak isteyenler dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor: ÖTV...

Araç almak için araştırma yapanları yakından ilgilendiren haber geldi. Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından fiyat listeleri yayınlanırken artış olmayacağı yönünde adımlar atıldı. Bunun üzerine ÖTV düzenlemesi yapılacak mı, ikinci el araç fiyatları düşürülecek mi? sorularının yanıtı haberimizde.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil fiyatlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. AKP Meclis'teki grup toplantısında gazetecilerin sorduğu soruları yanıtladı. Otomobil satışlarına dair yeni düzenleme sinyalleri yüzleri güldürdü.

İkinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarıyla eş değer olmasına karşılık olarak Bolat, fiyatlarda istikrarın sağlanacağını belirtti. Konu hakkında online satış siteleriyle görüşmeler yapılması üzerine Temmuz-Ağustos aylarında fiyatların dengeleneceği duyuruldu. Gelen bilgilere bakıldığında 6 ay 6 bin kilometre kısıtlamasına dair düzenlemelerin uygulama süresi 1 Ocak 2024 tarihine kadar 6 ay süre verilerek uzatılmasına karar verildi.

Türkiye'de güçlü sektörlerden olan otomotiv üzerinde üretim, istihdam, ihracat ve satışlar noktasındaki olumlu gelişmeler yüzleri güldürürken yeni fırsatlar ise milyonları memnun etti. Ticaret Bakanlığı ile otomotiv sektörünün yetkili kuruluşları olan otomotiv üretici ve distribütörleri, yetkili bayiler ve oto galeri temsilcileriyle beraber 19 Haziran 2023 tarihiyle görüşmeler düzenlendi.

ikinci el araba

YATIRIM TALEBİNDE BAKANLIK DEVREYE GİRİYOR

Otomobilin yatırım aracı olarak tercih edilmesi üzerine ikinci el ilan siteleri liste fiyatlarının üzerinde girişler sağlamaktadır. İkinci el araç sektörü temsilcileri toplantısında 6 ay ve 6 bin km şartının yalnızca işletmeler için geçerli olmadığına vurgu yapılarak otomobil yatırım aracı olarak görenler için yeni düzenlemelerin olduğu belirtildi.

Yetkili isimler tarafından yatırım amaçlı talepler piyasa bozucu hareketleri engellemek adına genel şahısları içerisinde barındırıyor.

Toplantının pozitif bir havada geçtiğini belirten İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, yeni değerlendirmeler üzerine sitelerde düzenlemeler yapıldı.

PİYASADA İKİ FARKLI DÜZENLEME

İkinci el araç ithalatı konusunda farklı görüşler gündeme gelirken gelecek araçların kondisyonu, ülkemizdeki yedek parça uygunluğu ithalat için fazladan döviz kurunda ülke sanayisi ve otomobil piyasasında yansımalar gerçekleşti.

Bu noktada her iki görüşünde muhtemel sonuçlara dair haklı olduğu yönler belirlendi. İkinci el otomobil ithalatı çok iyi planlandığı ve her detayının eksiksiz hesaplanacağı bir ortamda olumlu sonuçlar doğurabilir.