SGK açıkladı, milyonlar harekete geçti! 10 bin TL'ye kadar olan tüm borçlar anında siliniyor..

SGK açıkladı, milyonlar harekete geçti! 10 bin TL'ye kadar olan tüm borçlar anında siliniyor..

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeler sonrasında milyonlarca vatandaş için müjdeli haber geldi. Buna göre ise vatandaşların 10 bin TL'ye kadar olan tüm borçları silinecek. İşte detaylar..

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeler sonrasında milyonlarca vatandaş için müjdeli haber geldi. Vatandaşların her geçen gün sıklıkla takip ettiği konular arasında yer alan SGK haberine bugün gündeme flaş bir gelişme düştü. Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili açıklanan gelişmelere göre ise milyonlarca vatandaşın 10 bin TL'ye kadar borçlarının silineceği öğrenildi. İşte detaylar..

Sağlık çalışanları için özlük ve mali haklarını iyileştirecek teklif ile birlikte Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan milyonlarca vatandaş için can suyu olacak haber geldi. Vatandaşlara adeta nefes aldıracak bu gelişme ile birlikte sosyal güvencesi olmayan kişiler için sağlık sigortalarından yararlanabilmeleri adına kolaylıklar sağlanacak. Açıklanan bu gelişmeler sonrasında ise bu destekten kimlerin faydalanabildiği ve başvuru olup olmadığı araştırılıyor. İşte detaylar..

10 BİN TL'YE KADAR OLAN GSS PRİM BORÇLARI SİLİNECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde GSS prim borcu olan vatandaşların borçları 10 bin TL'ye kadar silineceği öğrenildi. Milyonlarca vatandaşın mağduriyetlerinin giderilmesi ve icra dosyalarının azaltılması bekleniyor. Bu sayede biraz nefes alması beklenen vatandaşlar için sağlık sigortası alanında destekten faydalanabilecekler.

GSS DÜZENLEMESİ NASIL OLACAK?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) için düzenlemelerin nasıl olacağı araştırılıyor. Buna göre ise sağlık sigortasından yararlanmayan vatandaşların sağlık hizmet bedellerinden 31 Aralık 2021 tarihine kadar tahsil edilememiş tutarların yüzde 50'si ve bu maddenin yayımlanan tarihinden itibaren bir yıl içinde taksitle ödenmesi halinde geri kalan kısmı ise terkin edilecek. Terkin: resmi defterler ve tapu kütüğündeki şerhlerin üzerinin çizilmesi anlamına gelmektedir.

İCRA YÜKÜNÜN AZALTILMASI BEKLENİYOR

Türkiye Sağlık Bakanı yardımcısı Halil Eldemir tarafından gelen açıklamalar sonrasında primini ödeyemeyen vatandaşlar için açılan 85 bin 947 dosya olduğu bilgisine ulaşıldı. Halil Eldemir açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

"Bağ-Kur'lu ya da sosyal güvencesi olmayıp GSS konusunu ihmal etmiş olanlar var. 10 bin TL'ye kadar olan borçların hepsi silinecek ve bunun üzerinde olanların da yarısını ödemesi durumunda geri kalan borçlar terkin edilecek. Hastaneye gelenler sağlık sigortası yok diye geri çevrilmiyor" ifadelerini kullandı. Bakan yardımcısının yaptığı bu açıklama sonrasında ise GSS borcu olanlar harekete geçti.

Komisyon tarafından kabul edilen bu teklif sonrasında ise Sağlık Bakanlığı personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme alması da sağlanacak. Bu teklif sonrasında ise doktor ve diş hekimlerinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçelerinden gerçekleşecek.