Sektör temsilcilerinden uyarı! Araç sahibi olmak isteyenler acele etsin, ocak ayında yeni zamlar yolda!

Sektör temsilcilerinden uyarı! Araç sahibi olmak isteyenler acele etsin, ocak ayında yeni zamlar yolda!

Yükselen araç fiyatlarına karşı indirim açıklamalarının yapılmasını umut eden tüketicilere, sektör temsilcilerinden uyarı geldi. Yetkililerin açıklamaları, hayal kırıklığı yaşattı. İşte ayrıntılar…

2021 yılının eylül ayından aralık ayına kadar yükseliş trendini sürdüren dolar kuru, beraberinde diğer kurların ve altın fiyatlarının da üst seviyelere ulaşmasına sebep oldu. Piyasalara Merkez Bankası tarafından müdahale edilmeye çalışılmış olsa da kontrol altına alınmayan yükselen grafikler, gündelik hayat şartlarının aynı doğrultuda ağırlaşmasına yol açtı. Bu durum her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de yüksek oranlı zamların gözlenmesine sebep oldu.

Her ne kadar aralık ayının ortasında duyurulmuş olan yeni ekonomik model ile birlikte döviz kurlarının ve altın fiyatlarının bir gecede gerilemeleri sağlanmış olsa da yeni yıla girilmesi ile birlikte tekrar ortaya çıkan yükselen grafikler, sektörel bazda yeni zamların duyurulmasına sebep oldu. Bu kapsamda artan yedek parça maliyetlerine yeni zamların eklenmiş olması, hali hazırda zamlı fiyatlardan satışa sunulan ikinci el ve sıfır kilometre araç modellerinin, daha yüksek fiyatlardan satıla sunulmasına yol açtı. Ek olarak çip krizinin de devam ediyor olması, vatandaşların bütçeleri doğrultusunda araç sahibi olma hayallerinin suya düşmesine sebep oldu.

400 bin TL’nin altında satılık araç bulunmasının imkansız hale geldiği şu günlerde vatandaşların araç fiyatlarında indirim beklentisi artmaya başladı. Ek olarak ÖTV indiriminin de geleceğini tahmin eden vatandaşlar araç satın alma planlarını ertelemeye devam ederken sektör temsilcilerinden ikaz niteliğinde yeni açıklamalar geldi. Bu durum, tüketicilerde endişeye sebep oldu.

“ARAÇ SATIN ALMALARINI TAVSİYE DİYORUM!”

sektor-temsilcilerinden-uyari-arac-sahibi-olmak-isteyenler-acele-etsin-ocak-ayinda-yeni-zam-2.jpg

Yükselen araç fiyatlarına ve piyasaya ilişkin açıklamalarda bulunan Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar, şu ifadeleri kullandı: “Aslında kötü bir durumda değiliz. 3- 5 aydır ÖTV tarafında yapılan indirim dedikodular, vatandaşların alışveriş yapmasını engellemişti. Son olarak bakan beyin açıklamaları ile birlikte tekrar hareketlilik başladı. Ben yılbaşına doğru hareketliliğin daha da artacağını düşünüyorum. Yılbaşından sonra fiyatların biraz daha artacağına yönelik bir düşünce var. Şu an vatandaşların kendi ceplerine uygun buldukları yerlerden araç satın almalarını tavsiye ediyorum.”

KREDİ FAİZLERİNE DİKKAT ÇEKTİ!

Açıklamasına devam eden Çağlar, kredi hizmetleri adına duyurulmuş olan yüksek faizlerin araç satışlarını da etkilediğini belirtti. Kredilerin düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Çağlar, “devletimizden yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.