Şekerin çuvalına 100 TL zam geldi! 1 kg şeker ne kadar olacak? Şeker zammından etkilenecek ürünler!

Şekerin çuvalına 100 TL zam geldi! 1 kg şeker ne kadar olacak? Şeker zammından etkilenecek ürünler!

Türkiye'de sık tüketilen gıda ürünleri arasında yer alan şekerin çuvalına zam geldi. Şekerin çuvalına 100 TL zam geldi! 1 kg şeker ne kadar olacak? Şeker zammından etkilenecek ürünler!

Türkiye'de sık tüketilen gıda ürünleri arasında yer alan şekerin çuvalına zam geldi. Bir dönemler ülkede yaşanılan şeker problemi sonrasında vatandaş zor günler geçirirken hükümetin attığı adımlar sonrasında ise şekere zam gelerek raflarda ki yerine geri dönmüştü. Şimdilerde ise artan maliyetler ile birlikte şekerin çuvalına zam geldi.

Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte tarım ürünleri büyük zarar görürken, yaşanılan bu zarardan zararlı çıkan vatandaş olmaya devam ediyor. Özellikle Rusya ve Ukrayna'nın tarım ve enerjide ki büyük etkinliği dünya piyasalarını doğrudan etkiledi. Yaşanılan bu gelişmeler sonrasında ise zam gelen ürünler arasına şeker de dahil oldu. Geçtiğimiz aylarda zam alan şekerin çuvalı şimdilerde ise tekrar zama uğradı. Peki şeker fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

ŞEKERİN ÇUVALINA 100 TL ZAM!

Dünya piyasalarının ciddi derecede etkilenmesinin ardından şirketler zam haberlerini duyurmaya devam ediyor. Önceki günlerde çaya gelen zam sonrasında ise beklenen şeker zammı bugün geldi. Vatandaşın her alanda kullandığı şekerde gelecek zam sonrasında ise bağlantılı ürünlere de zam gelmesi bekleniyor.

Birçok şeker firması zam oranlarını açıklarken bilindik markalar arasında yer alan Amasya Şeker tarafından gelen kulis iddialarına göre ise şekerin çuvalına 100 TL zam geldi.

Şeker çuvalı 50 kg olurken Amasya Şeker'in çuvalı 840 TL'den 970 TL'e yükseldi. 50 kg şeker çuvalının net fiyatı 970 TL olurken 1 kg şeker ne kadar olacak araştırılıyor.

1 KG ŞEKER NE KADAR OLACAK?

Şekerin çuvalına gelen zam sonrasında ise 1 kg şeker fiyatının fabrikadan çıkış fiyatı 19,40 TL. Şekerin marketlere gelene kadar ki süreçte ki yakıt giderleri, şirketin vergi ve personel giderleri ile birlikte eklendiğinde 1 kg şeker fiyatının minimum 25 - 30 TL civarında olacağı bilgisine ulaşıldı.

Gelen bu zam ile birlikte ise şeker ile bağlantılı bir çok ürüne de eşzamanlı olarak zam gelmesi bekleniyor. Vatandaşlar gelen bu zamlar sonrasında ise şeker ile bağlantılı en yakın ürünler olan çikolata, pasta ve unlu mamüllere de zam gelmesini bekliyor.