Sağlık vergisi nedir: Sigaraya sağlık vergisi gündeme geldi? Erdoğan işleme alacak mı?

Sağlık vergisi nedir: Sigaraya sağlık vergisi gündeme geldi? Erdoğan işleme alacak mı?

Türkiye'de artan enflasyon oranları ile birlikte birçok sektörde ki ürün gruplarına zam gelmeye devam ediyor. Son dakika gündeme düşen Sağlık vergisi nedir: Sigaraya sağlık vergisi gündeme geldi? Erdoğan işleme alacak mı?

Türkiye'de artan enflasyon oranları ile birlikte birçok sektörde ki ürün gruplarına zam gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gündeme dair yaptığı açıklamalar ile birlikte sigara, alkol ve nargileye dair eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde sigara kullanımında dünya genelinde birinci olması sonrasında gelen bu açıklamalar ise gündemde şok etkisi yarattı.

Beştepe'de vatandaşlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sigaradan sağlık vergisi alınsın talebi ise gündemde şok etkisi yarattı. Erdoğan sağlığa zararlı bu tütün ve içeceklerle ilgili düzenlemenin yapılacağını ve kısa süre içerisinde ise işleme alınacağını açıkladı. Gelen bu açıklamalar sonrasında ise vatandaşlar sağlık vergisi nedir, sigaradan sağlık vergisi alınacak mı araştırmaları yapmaya başladı. İşte detaylar Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

ERDOĞAN'DAN NARGİLE VE SİGARA AÇIKLAMASI!

“Elektronik sigara diğerinden farklı değil. Çok acımasız, aslında zarar vermeye devam ediyor. Bunlara inşallah fırsat vermeyeceğiz. Nargile sigaradan daha az zararlı değil çok daha fazla zararı var. Bu zarardan milletimizi kurtarmaya yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'na gençlerle bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde ise gençlerden gelen talepleri değerlendiren Erdoğan, vatandaşların sigarada ki vergi oranını arttırın talebine ise şu ifadelerle yanıt verdi.

"Devamlı artırıyoruz. Bundan dolayı da çok rahatsızlar. Hem suluda hem sigarada artırıyoruz. Fakat hayret! Yani aç sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor. Rakıyı almaktan birayı almaktan geri durmuyor. Yeter ki alayım diyor. Şimdi doktor kardeşlerim kızacak biliyorum. Ne yazık ki onların da sigara ve alkol bağımlılığı beni rahatsız ediyor. Ama doktor dediğimiz zaman, doktorların birinci derecede sigara içmemesi lazım, alkol almaması lazım. Ki onlar örnek olacak ve başarıya gideceğiz."

SİGARADAN SAĞLIK VERGİSİ Mİ ALINACAK?

Beştepe'de yapılan görüşmede sigaradan sağlık vergisi alınsın talebi gelirken, bu açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Sigaradan alınması muhtemel sağlık vergisi ile ilgili düzenlemelerin geleceği konuşulurken gelen ve arttırılan vergi oranları ile birlikte sigara fiyatlarının Haziran ayında 40 TL'ye ulaşması bekleniyor. Yaşanılan bu gelişmeler sonrasında ise neler olacak merak ediliyor.

Sizce sigaradan sağlık vergisi alınmalı mı?